Kauza úplatného šéfa strážníků Kotrouše: Tento člověk ho dostal za mříže! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Kauza úplatného šéfa strážníků Kotrouše: Tento člověk ho dostal za mříže!

Josef Jíša policii upozornil na úplatného šéfa strážníků.
Josef Jíša policii upozornil na úplatného šéfa strážníků. (reprofoto TV Prima)

Úplatkářská aféra šéfa pražské městské policie Vladimíra Kotrouše nabírá na obrátkách. Televize Prima včera přinesla svědectví muže, od kterého prý Kotrouš požadoval úplatek. Kauza údajně souvisí s  autoservisem, který se stará o vozy městské policie. Právě po něm chtěl zadržený Kotrouš úplatek.

„Pan ředitel Kotrouš za mnou přišel s požadavkem, kterým podmiňoval další spolupráci, a ten požadavek byl dle mého názoru velmi za hranou zákona,“ uvedl majitel servisu Josef Jíša s tím, že si prožil období strachu o rodinu i firmu.

„Byl jsem šokovaný, když jsem pochopil, že svůj požadavek myslí vážně,“ doplnil Jíša. Odmítl ale říct, kolik peněz po něm Kotrouš chtěl. Podle informací Aha! ale mělo jít o stovky tisíc až 1,5 milionu korun.

Kotrouše policie zatkla na konci listopadu, a to chvíli po údajném převzetí úplatku. Policie později uvedla, že prověřuje Kotroušovo jednání v několika zakázkách, zřejmě by mělo jít i o odtahy aut (Aha! informovalo). Soud na Kotrouše uvalil vazbu kvůli obavě z možného ovlivňování svědků, hrozí mu až 12 let vězení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.