Igor Bareš z Pojišťovny štěstí: Pokus o sebevraždu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Igor Bareš z Pojišťovny štěstí: Pokus o sebevraždu!

Igor Bareš
Igor Bareš (Aha! – Dalibor Puchta)

PRAHA – Pokusy o sebevraždu, psychiatrická léčebna, alkoholismus, ochrnutá ruka po rvačce v opilosti, zabavený řidičák… To není horor! To je život Igora Bareše (39), populárního herce, který si velké sympatie diváků získal především jako Jindřich Povolný alias Harry z »nováckého« seriálu Pojišťovna štěstí nebo nyní jako otec Horák ze seriálu České televize Horákovi!

„Už je to všechno pryč. Zůstalo mi sice pár jizev na těle, ale už na to vzpomínám jen s úsměvem,“ přiznal nám Bareš. A o svých »hříších mládí« se rozhodl promluvit! Poprvé naplno a zcela otevřeně!

„Když jsem se dostal do Brna na JAMU, nastaly mi svobodné roky, kterých jsem si z plna hrdla užíval,“ začíná vzpomínat Igor Bareš. Po pár měsících ovšem začal alkohol nezvládat. „Po dvouletém intenzivním pití jsem se domluvil se svou tehdejší přítelkyní, že si půjdu na tři měsíce odpočinout. Škola mi vyšla natolik vstříc, že budu moct ve studiu po léčení nadále pokračovat bez přerušení. To se mi ale nepodařilo a druhý ročník jsem opakoval, takže jsem herectví na JAMU studoval místo čtyř pět let,“ vzpomíná Bareš. Přestože absolvoval tříměsíční protialkoholické léčení, pití se nezbavil. „V podstatě mě tahle nemoc provází dodnes. Už nepiju jako kdysi, když jsem se dostal do ústavu v Brně. To jsem byl dost vyřízený. Nyní se snažím ctít heslo, že není důležité žít bez alkoholu, ale žít s alkoholem. Mám poměrně hodně práce, a pokud pracuju, nepiju. Před představením nepiju celý den a po něm si něco málo dám,“ říká Bareš.

Kvůli pití měl dokonce celý rok ochrnutou levou ruku! „Těsně po rozdělení republiky jsem se v Brně potkal se dvěma Slováky. Byl jsem opilý, proběhly nějaké národnostní narážky, a nakonec mě zmlátili. Měl jsem otevřenou zlomeninu levé ruky, následovala operace, dostal jsem do ní šrouby a následně byla rok ochrnutá. Pak naštěstí ožila,“ ohlíží se Bareš.

A právě v těchto alkoholických obdobích se několikrát pokusil i o demonstrativní sebevraždy! „Dva tři pokusy jako řezání žil nebo otrava plynem tam byly,“ nechce populární Harry říct nic bližšího. Po pár sekundách se k tomu ovšem postaví jako chlap a přiznává: „Bylo štěstí, že plyn, který jsem si večer pustil, netrávil. Byl totiž zemní. Ráno jsem vstal, kohoutky pozavíral, vyvětral a šel do práce. A žíly? Ty jsem si pořezal na zápěstí, když jsme hráli v severních Čechách divadlo pro studenty, kteří tam česali chmel. Našli mě kolegové, odvezli do Žatce, kde mě zašili, a druhý den jsem hrál dál. Tenkrát jsem se pořezal žiletkou jen na levé ruce, na pravou už nedošlo, protože jsem se zalekl,“ dodal Bareš.

26.10.2006

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.