Dvojník tenisty Nadala: To on zabil Kaddáfího! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Dvojník tenisty Nadala: To on zabil Kaddáfího!

Poprava tyrana? Nic výjimečného...
Poprava tyrana? Nic výjimečného... (Profimedia.cz, ara)

Ve čtvrtek byl dopaden a zabit libyjský diktátor Muammar Kaddáfí (†69). Čí rukou zemřel tyran, který má na svědomí životy desetitisíců nevinných lidí?

Jestli jste čekali speciálně vycvičeného, po zuby vyzbrojeného těžkooděnce, jste na omylu! Osudnou kulku do hlavy z bezprostřední blízkosti despotovi vpálil dvacetiletý mladík s kšiltovkou na hlavě!

Ještě před pár dny byl Mohamed alBibi jen jedním z mnoha libyjských rebelů. Za hranicemi rodné Syrty o něm sotva někdo slyšel. Dnes je z něj celosvětově oslavovaný hrdina. Vyzbrojen kšiltovkou s logem baseballového klubu New York Yankees a obyčejnou pistolí sprovodil ze světa jednoho z nejhledanějších mužů planety. Předtím ovšem musel vypátrat jeho úkryt.

Za odměnu dostal cennou trofej – Kaddáfího zlatou pistoli ráže 9 mm, kterou tyran svíral krátce před smrtí. Ale dostane mnohem víc. Jakmile se potvrdí, že se právě Mohamed zasloužil o dopadení vůdce, mělo by mu připadnout 360 milionů korun, které byly vypsány na diktátorovu hlavu.

„Nestřílet! Nestřílet!“ prosil muž, který byl 42 let nejkrutějším libyjským diktátorem. Povstalci jej zajali živého, pak zřejmě následovalo veřejné lynčování. Na videu, které zveřejnila televize AlDžazíra, je patrné, že byl vlečen ulicemi.

„Co jsem vám udělal?“ opakoval zoufale. Osudu ale neunikl. Přímo v davu mu Mohamed přiložil zbraň ke spánku a zmáčkl kohoutek!

Pohřeb zatrhli! Leží v mrazáku!

Islámské tradice nařizují mrtvého do 48 hodin pohřbít; omytého a zahaleného v jednobarevné látce. Tělo libyjského diktátora Muammara Kaddáfího (†69) proto mělo být už včera svrženo do moře – stejně jako ostatky v květnu dopadeného teroristy Usámy bin Ládina (†54).

Jenže Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva si vymínil odložení pohřbu! Plukovníkova smrt totiž byla popsána tolika historkami, že trvá na důsledném prošetření!

Lynč a poprava na ulici se totiž mnohým, v čele s Kaddáfího ženou Safíjou a dcerou Ajšou, zdá nelidsky krutá. Tělo mrtvého diktátora proto bude ještě několik dnů uloženo ve vyřazeném mrazáku na maso v nákupním centru v Misurátě.

Poprava tyrana? Nic výjimečného...

České moudro praví: Na každou svini se vaří voda. A tak Kaddáfí nebyl zdaleka jediným diktátorem, jehož stihla nemilosrdná poprava. Podobně jako on dopadla většina zlosynů páchajících ve světě zlo. Tedy až na jednu výjimku – Josifa Vissarionoviče Stalina...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.