Autobus se nevešel pod most: Utrhl si celou střechu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Autobus se nevešel pod most: Utrhl si celou střechu!

Autobus byl nárazem zcela zničený.
Autobus byl nárazem zcela zničený. (ČTK – Roman Vohradník)

Těžká nehoda! V Rybníku u Dolního Dvořiště včera večer havaroval autobus. Při podjíždění železničního viaduktu si utrhl celou střechu. Nejméně pět lidí se těžce zranilo.

Řidič zřejmě přehlédl značení výšky mostu, vjel pod něj a utrhl celou střechu. V autobuse, který je zcela na odpis, bylo v okamžiku nárazu 44 pasažérů, někteří z nich zůstali zaklínění uvnitř. Těžce zraněno bylo nejméně pět lidí, dalších 25 mělo lehčí poranění. Na místo ihned vyrazily desítky hasičů i sanitek.

„Zasahují i kolegové z blízkého Rakouska,“ potvrdila mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. Záchranáři až do pozdních nočních hodin rozváželi cestující do okolních nemocnic. Kvůli tmě však nemohli využít vrtulníky.

Podle informací Aha! šlo o rakouský zájezdový autobus, který měl na palubě dvanáct Čechů, ostatní byli Rakušané. V místě pravidelně bourají řidiči kamionů, kteří ignorují značení a pod mostem uvíznou. Dobře značená objízdná trasa přitom měří jen pár stovek metrů.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.