Polsko má nového hrdinu: Voříšek zachránil dítě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Polsko má nového hrdinu: Voříšek zachránil dítě!

Fotografie
Fotografie (internal)

Nový polský národní hrdina má čtyři nohy a jmenuje se Misiek. Jen díky němu přežil malý Dawid (3,5), který ve čtvrtek odešel z domku ve vesnici Karolinów a zabloudil v lese. Voříšek dítě celou noc zahříval svým tělíčkem, aby malý naprochladl.

Ihned po oznámení ztracení dítěte se rozběhla pátrací akce. Terén pročesávaly desítky mužů, ale chlapečka se jim bohužel najít nepodařilo, ačkoliv jim pomáhali policejní psi a vrtulník s termovizí.

Až díky neustálému štěkání Misieka jej našel následující ráno hajný. Dítě bylo odvezeno do nemocnice. Podle lékařů je  v dobrém zdravotním stavu. Ovšem nebýt jeho kamaráda, chlapec by chladnou noc nepřežil.

Misiek se stal přes noc slavným. Radost z toho ale nemá a raději vezme za vděk lahůdkami, které dostává za odměnu.

Podobný případ se stal v roce 2003 na Trutnovsku.  Bohužel nedopadl stejně šťastně. Chlapečka (2,5) našli mrtvého šest kilometrů od domova. Celou dobu ho zahříval pes Terka. Dítě ale zemřelo kvůli vyčerpání organismu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.