Léto? Pche! Počasí v Česku je spíš květnové! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Léto? Pche! Počasí v Česku je spíš květnové!

Fotografie
Fotografie (internal)

Tak takhle si začátek prázdnin rozhodně nikdo nepředstavoval... Zatímco loni zkraje prázdnin naměřili v PrazeRuzyni 30 stupňů a obloha byla jako vymetená, včerejší počasí připomínalo počátek května! Teploty se pohybovaly jen od 5 do 13 stupňů! K tomu fičel studený čerstvý vítr a vytrvale pršelo...

Jediné, co v nepříjemném dni včera potěšilo obyvatele Česka, byl fakt, že meteorologové zrušili výstrahu před extrémními srážkami a záplavami v Libereckém kraji. Voda tak naštěstí zůstala v rozvodněných korytech řek.

Podle aktuální předpovědi by ale mělo do pondělního odpoledne napršet ještě 70 mm. „Toky na severu země by se měly rozvodnit, vzestupy však budou většinou jen mírné. Více se zvednou jen hladiny v povodí Lužické Nisy a Smědé, které by mohly dosáhnout až druhého stupně povodňové aktivity, výjimečně i stupně třetího,“ potvrdil včera meteorolog Jan Šrámek.

Autor:  lt,ČTK

Přečtěte si
pelagie
5. 7. 2011 • 08:56

a to byly v červnu samé kecy jaké budou rekordní teploty ....co tam v těch meterologických ústavech dělají, ...srandu si z nás dělají .......

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.