Miliardář Tykač: Staví superobří sídlo za 2 miliardy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Miliardář Tykač: Staví superobří sídlo za 2 miliardy!

Pavel Tykač
Pavel Tykač (Aha! – Martin Pekárek, Martin Přibyl)

Obrovské sídlo na pozemku o rozloze 10 000 m², jemuž místní neřeknou jinak než Temelín, staví na Křivoklátsku rodina třetího nejbohatšího Čecha Pavla Tykače (46).

Za asi dvě miliardy korun by zde do roku 2013 mělo vyrůst vzdělávací a relaxační středisko s názvem Maják Ptyč.

Tři obří jeřáby, vlastní betonárka, silniční obchvaty a stavba na obrovské ploše na rozhraní dvou přírodních parků. To vše se nyní naskytne lidem, kteří zavítají do vesničky Hlince na Křivoklátsku. Za stavbou obrovského vzdělávacího a relaxačního centra stojí firmy Daniely Kuchtové (46), která je bývalou manželkou miliardáře Pavla Tykače.

Místním se ohromná stavba nezdá a mluví o tom, že stavba snad bude sloužit i jako protiatomový kryt. „Menší problém tu vznikl jen s dopravou. Kvůli těm velkým náklaďákům a kamionům se v obci zvýšil provoz. To je ale při takové stavbě nutnost. A proč se tomu přezdívá Temelín? Protože jde o velkou stavbu,“ řekl Aha! Jaroslav Helebrant, starosta obce Hlince, kam stavba katastrálně spadá a který ve volném čase pracuje na stavbě jako řidič.

Areál by po dostavění měl mít dvě patra pod zemí a dvě nad ní. Vedle ubytování a seminářů by se zde měly pořádat například i kurzy starých řemesel. Součástí komplexu budou i stáje s koňmi, k dispozici bude i kroket či kadeřník.

Kdo je Pavel Tykač?

Šestačtyřicetiletý podnikatel, jehož majetek se odhaduje asi na třicet miliard, zbohatl v devadesátých letech. Tehdy se svou skupinou Motoinvest získal miliardy z různých fondů a bank, po nichž zbyly poté jen trosky.

Byl několikrát stíhán, nikdy se mu ale nic neprokázalo. Ovládá řadu uhelných firem, z nichž nejznámější je mostecká Czech Coal, kde získal loni sto procent akcií, třicetiprocentní podíl má i v Sokolovské uhelné.

Přečtěte si
pavolpavol
10. 11. 2014 • 18:17

www.mapacelebrit.cz

winterfreshka
17. 2. 2011 • 08:31

Tunelíček??!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.