Unikátně zbarvený jezevčík: Stojí 50 tisíc Kč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Unikátně zbarvený jezevčík: Stojí 50 tisíc Kč!

Nugátek zaujme svou flekatou srstí na první pohled
Nugátek zaujme svou flekatou srstí na první pohled (Pro Aha! – Dana Soudková)

Po devíti letech práce se chovatelce Anně Krejzkové podařilo vyšlechtit naprostý unikát mezi psími plemeny.

Trpasličí jezevčík, kterému doma říkají kvůli netradičnímu zbarvení srsti Nugátek, je jediným svého druhu u nás a jeho hodnota je nevyčíslitelná.

Mezi šampiony na výstavě psů, která začala v pátek v Olomouci, se zvlášť vyjímá malý jezevčík Nugget tergy, přezdívaný Nugátek. Jméno má podle unikátního zbarvení srsti.

„To se správně nazývá čokoládové s pálením, tygrované a u jezevčíků patří mezi nejvzácnější zbarvení vůbec. U nás ho vyšlechtila zatím jen naše stanice, a to až po devíti letech! Musíte ale dobře znát genetiku, aby se to i po takové době vůbec podařilo,“ říká chovatelka Anna Krejzková.

Nugátkův kožíšek opravdu připomíná nugát, a proto není divu, že už odmalička poráží své soupeře po celé Evropě a všude je atrakcí pro fotografy i pro rozhodčí. Jeho cena navíc každým dnem, kdy nemá konkurenci, raketově stoupá.

„Už teď je u nás prakticky neprodejný. Jeho cena se totiž pohybuje minimálně od 2 tisíc eur (asi 50 tisíc Kč) a s každým úspěchem roste. Doufám, že jeho zbarvení ponesou i jeho potomci, o ty pak bude ve světě velký zájem. Už teď si o ně volají Italové, Španělé, Řekové nebo Finové,“ říká hrdá chovatelka.

Nugátek ale nemá jen netradiční zbarvení. Pejsek má dokonce i dvoubarevné oči. Na hnědém podkladu jsou v nich vidět modré čárky...

V dvoubarevných očích jsou vidět modré linky.

Přečtěte si
zaviracispendlik
10. 1. 2011 • 15:44

byli tu ale horší - honiči

seatel
10. 1. 2011 • 11:32

No to je naprosto jednoduché, není tu od té doby, co i tady musíš, pro přihlášení poskytnout nějaké informace o sobě, což tento blázen nemůže potřebovat, neboť by se lehce mohlo stát, že u jeho dveří zazvoní policie.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.