Micky z útulků píší Ježíškovi - Mňau, chceme pelíšek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Micky z útulků píší Ježíškovi - Mňau, chceme pelíšek!

Fotografie
Fotografie (internal)

Nejen děti píší Ježíškovi. Svá přání »naškrábaly« i opuštěné kočky. Několik českých útulků se spojilo v rámci akce Strom splněných kočičích přání. Na internetových stránkách kociciprani.cz si můžete vybrat, kterou micku obdarujete. A co si kočky přejí nejčastěji? Samozřejmě nový domov, ale nepohrdnou něčím dobrým na zub, ale třeba i léky nebo pelíškem. Na dárečky budou čekat až do Tří králů.

Vendulka z Hodonína - Co si přeje: Masové kapsičky

Vendulku přijali do útulku ve velmi zuboženém stavu od pošťačky ve Strážnici, která ji vídala sedat na střeše garáže. Kvůli psovi se Vendulka bála slézt a její majitelka to neřešila, jen jí občas hodila na střechu jídlo. Vendulka měla omrzlá ouška, byla špinavá, hubená. Ráda by dostala kapsičky Felix, které má nejraději.

Esmeralda z Hradce Králové - Co si přeje: Jemné paštiky

Esmeralda je slepá kočička, které se kdosi zbavil tím, že ji hodil přes plot do cizí zahrady. Podle veterináře oslepla po silném úderu do hlavy. Kočička musí být ve známém prostoru, jinak je dezorientovaná. Navíc se jí v tlamičce objevil nádor, proto může jíst jen velmi jemné paštičky, které by si moc přála.

Pretty z Hodonína - Co si přeje: Rybí kapsičky

Pretty našli pracovníci útulku v Hýslech na Hodonínsku, kam byli povoláni k požáru domu s tím, že tam jsou zvířata na utracení. Ze spáleniště odvezli kotě a jezevčíka. Pejsek strávil noc na kapačkách na veterině, ale přes veškerou pomoc zemřel. Pretty ale požár přežila. K Vánocům by si přála dobré rybí kapsičky.

Adam ze Zvoleněvsi - Co si přeje: Pelíšek

Kocourek se stal nechtěným dědictvím. Rok po smrti jeho majitelky Adama krmila sousedka, která doufala, že dědicové nechají kocoura na zahradě dožít v klidu. Nakonec ho odnesla do útulku. Kocourek má malý handicap – nevidí na pravé oko. Špatně snáší přesuny z místa na místo, a proto by měl moc rád svůj pelíšek.

Danielka z Prahy - Co si přeje: Kloubní výživu

Kočička Danielka zažila týrání, které na ní zanechalo následky. Zlomená pacička jí špatně srostla a nyní ji nemůže natáhnout. Přesto všechno však na lidi nezanevřela, je milá a přítulná. Pod stromečkem by ráda našla kloubní výživu AptoFlex, která by jí měla s jejími zdravotními problémy pomoci.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.