Kam zmizely peníze »lupičů-gentlemanů«? Dětské domovy a zoo:Nic nám nedávali... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Kam zmizely peníze »lupičů-gentlemanů«? Dětské domovy a zoo:Nic nám nedávali...

Jaroslav (†40) a Růžena (†38) Benešovi při poslední loupeži.
Jaroslav (†40) a Růžena (†38) Benešovi při poslední loupeži. (ČTK/EPA)

Záhadou stále zůstává, kam zmizely peníze – zhruba 50 milionů korun, které během 20 loupeží v Německu získali Jaroslav (†40) a Růžena (†38) Benešovi z jihočeského Dubence.

»Lupiči-gentlemani«, kteří zahynuli minulý pátek v Karlsruhe při poslední loupeži, podle jejich syna Michala dávali peníze na charitu, hlavně na dětské domovy a zvířata. Jenže...

„O tom, že by nám tito lidé něco dávali, nebo i některému z domovů v okolí, nic nevíme. Jejich jméno tady v okolí nikdo nezná,“ řekla Aha! ředitelka jednoho z dětských domovů. Stejně hovoří i v Zoo Ohrada na Hluboké. Jediným jejich známým majetkem je dům v Dubenci, kde bydleli a odkud na lupy vyráželi. Ten před dvěma lety nechali přepsat na syna. Neměl by tak o něj přijít.

Otázkou také zůstává, kdo zaplatí pohřeb lupičů. Jejich těla leží v chladicím boxu na soudním lékařství v Německu. Kdo zaplatí pohřeb? Převoz těl do Česka a pohřeb vyjde nejméně na 100 tisíc, ovšem syn Michal nemá údajně žádné peníze a sám nepracuje.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.