Brloh obviněného v případu ztracené Aničky: Všechny věci zmizely! Zametá někdo stopy? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Brloh obviněného v případu ztracené Aničky: Všechny věci zmizely! Zametá někdo stopy?

Neděle, 24. říjen. U strojovny výtahu v úplně posledním patře se nacházela základna obviněného muže. Že tu přespával, dokazovaly kartony a pohozené deky.
Neděle, 24. říjen. U strojovny výtahu v úplně posledním patře se nacházela základna obviněného muže. Že tu přespával, dokazovaly kartony a pohozené deky. (Aha! – Martin Pekárek, Karel Kopáč, PČR, ara)

Zametá někdo v případu ztracené Aničky (9) z Prahy stopy? Na první pohled se to tak může jevit! Alespoň co se týká brlohu podezřelého muže v jednom z paneláků v pražské čtvrti Ďáblice. Je totiž totálně vyklizený! Zatímco policie o případu nechce podávat žádné informace, obyvatelé domu shodně tvrdí: Nic jsme odtud neodnášeli.

Bezdomovec je podezřelý, že má se zmizením Aničky Janatkové něco společného. Jeho DNA objevili detektivové na školním batůžku, který byl ukryt nedaleko místa, kde dívka zmizela. Testem na detektoru lži také neprošel. Podle policie buď stojí za zmizením dívky přímo on, nebo alespoň něco podstatného viděl.

Zatímco o víkendech jezdil za svou družkou do Mostu, přes týden přespával v úzké chodbičce u výtahové strojovny v paneláku v pražských Ďáblicích, odkud vyrážel do ráje bezdomovců v Troji. Klíče od vchodových dveří mu prý zůstaly z doby, kdy v domě žil se svou bývalou ženou. O jeho brlohu neměli obyvatelé paneláku ani ponětí. A nyní provizorní ložnice tvořená kartonem a hadry zmizela.

„Vím, že tady dřív bezdomovci přespávali. Ale myslela jsem, že teď tu nejsou. Když jsem se to dozvěděla, byl to šok. Kdo ten brloh uklidil, nevím. Ale nemyslím si, že by to byli lidi z domu,“ prozradila obyvatelka ďáblického paneláku.

Neděle, 31. říjen. Všechny věci zmizely. Obyvatelé domu se dušují, že je neuklidil nikdo z nich.

Pátrání na místě skončilo, ale...

Policie se z pražské Troje stáhla a zatím ukončila masové pátrací akce. Do míst, která více než dva týdny centimetr po centimetru pročesávaly stovky detektivů, vojáků i hasičů, se už vracejí bezdomovci. Stačil jim k tomu jen jediný víkend a už si zase mezi stromy a ve zpustlých zahradách postavili své přístřešky a chatrče. Kriminalisté nevylučují, že se do Troje zase vrátí. Záleží prý na dalších poznatcích, které vyplynou z vyšetřování.

Bezdomovci opět začali bivakovat v chatařské kolonii.

Záhadné klíče: Opravdu patří Aničce?

Před týdnem našla policie v Troji klíče. Právě zveřejnění tohoto nálezu v médiích zapříčinilo, že policie uvalila na případ informační embargo, které trvá dosud. Detektivové nikdy oficiálně nepotvrdili, že by klíče patřily Aničce. Ani rodina se k nálezu na pokyn policie nevyjádřila. Klíče detektivové objevili přibližně půl kilometru od místa, kde našli Aniččin batoh.

Nabízí se otázka, zda klíče na vzdálené místo nepohodil třeba pachatel, aby policii navedl na falešnou stopu. Není také jasné, zda byly klíče původně v batůžku, nebo zda je dívka nosila na krku či v kapse.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.