Demonstrace kvůli Kajínkovi! 10 let od jeho útěku z Mírova! Helena Černá si s nejznámějším vězněm píše šest roků. Včera křičela, ať ho propustí... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Demonstrace kvůli Kajínkovi! 10 let od jeho útěku z Mírova! Helena Černá si s nejznámějším vězněm píše šest roků. Včera křičela, ať ho propustí...

Helena Černá by se chtěla s Jiřím Kajínkem setkat na svobodě.
Helena Černá by se chtěla s Jiřím Kajínkem setkat na svobodě. (Aha! – Alexandr Malachovský)

Několik desítek příznivců Jiřího Kajínka se včera sešlo na pražském Václavském náměstí. Připomínali si 10. výročí jeho útěku z věznice Mírov. Většinu z demonstrujících tvořily ženy, které jsou pevně přesvědčeny o Kajínkově nevině. A některé pro něj mají doslova slabost.

„S Jiřím Kajínkem si dopisuji už šest let. Je to citlivý a slušný člověk. Vím, že v mládí klopýtl a udělal nějaké krádeže. Ale to už je dávno, odseděl si to. Vraždy ale nespáchal, policie to na něj narafičila,“ říká přesvědčeně Helena Černá (49) z Golčova Jeníkova, která chodila na všechna soudní jednání.

Včera na Václavském náměstí třímala transparent s nápisem, že je nevinný. Jejím největším snem je, aby Jiří Kajínek dostal milost a ona se s ním mohla setkat na svobodě.

„Ale nevím, jestli by to bylo možné. Víte, píše si s ním hodně lidí, i z ciziny. Hlavně teď, když o něm natočili ten film. Psal mi, že mu za měsíc přijdou i čtyři tisíce dopisů. Nevím, jestli by se chtěl potkat právě se mnou, ale doufám, že ano,“ přeje si Helena Černá, která si schraňuje a vystříhává jakoukoli zmínku o svém idolu.

O obnovení procesu s Jiřím Kajínkem, odsouzeným na doživotí za dvojnásobnou vraždu, bude v nejbližší době rozhodovat plzeňský soudce Tomáš Bouček.

Známého vězně přišla podpořit jen hrstka lidí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.