Exmanželka Zuzana a vdova Pavla, dvě životní lásky Antonína Baudyše (†63) - Usmířily se nad rakví | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Exmanželka Zuzana a vdova Pavla, dvě životní lásky Antonína Baudyše (†63) - Usmířily se nad rakví

Zuzana Baudyšová si podává ruku s Baudyšovou druhou manželkou Pavlou.
Zuzana Baudyšová si podává ruku s Baudyšovou druhou manželkou Pavlou. (Aha! – Marek Pátek, Dan Černovský, Martin Přibyl)

Jen nejbližší rodina a přátelé se včera přišli rozloučit s exministrem a astrologem Antonínem Baudyšem (†63)! Ten zemřel minulé úterý po dlouhé nemoci a dvou operacích nádoru na mozku. Ve velkém sále krematoria v Praze-Strašnicích se včera usadila uslzená rodina v čele se dvěma Baudyšovými láskami – exmanželkou Zuzanou (61) a vdovou Pavlou Bradáčovou (45), kvůli které se Baudyš rozvedl. Ženy, mezi kterými dosud panovalo napětí, seděly jen ob dvě místa vedle sebe. Obě propukly v žalostný pláč a nakonec je smrt milovaného muže paradoxně usmířila. Potřásly si rukou a nevraživost byla ve chvíli, kdy rakev zajela za oponu, pryč.

..

Jen několik desítek hostů včera přešlapovalo před strašnickým krematoriem, kde proběhlo poslední rozloučení s Baudyšem. Uplakané nebe jen umocnilo smuteční atmosféru, která panovala mezi příbuznými. Rodina úzkostlivě tajila datum pohřbu, vždyť sama exmanželka projevila přání rozloučit se jen v úzkém rodinném kruhu, a tak se také stalo. Rodina se semkla kolem bývalé manželky Zuzany, ředitelky nadace Naše dítě, kterou psychicky podpořili zpěvačka Helena Vondráčková s manželem a synové Antonín a Jan, kteří maminku podpírali, když rakev zajížděla za oponu.

Smutečního projevu se ujal starší syn. „Jediné, co se mu příčilo, byla vypočítavost. Přejeme mu, aby hodně nebloudil a brzy se setkal s Pánem světa. Věřím, že naše cesty se opět sejdou,“ těmito slovy končil své rozloučení mladý Antonín (37), který se stejně jako kdysi otec věnuje astrologii. Za politiky přišel vzdát hold ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09), který přinesl obrovskou kytici žlutých a oranžových chryzantém a lilií. S ním dorazil místopředseda Senátu Petr Pithart.

„Byl to vynikající kamarád a chlap, také byl čtyři roky mým skvělým šéfem, hlavně však mimořádně vzdělaný, inteligentní a osvícený člověk,“ prozradil Kalousek. „On to byl taky odvážný chlapík. Byl to velkorysý člověk se smyslem pro humor a já jsem nikdy nezalitoval, že mám takového místopředsedu (Baudyš působil jako místopředseda lidovců). Myslím, že jsme se měli rádi,“ řekl Aha! místopředseda Senátu Petr Pithart (KDU-ČSL).

Samotný smuteční obřad trval jen dvacet minut. Před katafalkem položili příbuzní několik květin, rakev pak ze stran zdobily věnce od synů a obou jeho žen.

Kliknutím zvětšete

Vdova Pavla se zhroutila!

Antonín Baudyš (*9. září 1946 – †24. srpna 2010) - Životní osud na román
  • Narodil se 9. září 1946 v Praze.
  • Mezi lety 1964 a 1969 studoval na Strojní fakultě Českého vysokého učení technického, pak působil jako profesor.
  • V roce 1970 vstoupil do Československé strany lidové. Téhož roku se oženil s první manželkou Zuzanou (61), nynější ředitelkou nadace Naše dítě.
  • V roce 1989 se stal místopředsedou vlády České republiky, v roce 1992 pak místopředsedou vlády ČSFR.
  • Mezi lety 1992 a 1994 byl ministrem obrany za KDU-ČSL v první vládě Václava Klause. Byly mu vyčítány různé aféry, například když dělostřelci v areálu Doupovských hor přestřelili vojenské pásmo a zasáhli civilní domek – naštěstí nebyl nikdo zraněn ani zabit.
  • V roce 1996 neúspěšně kandidoval na křeslo senátora za Mělnicko.
  • Po skončení politické kariéry se začal aktivně zabývat astrologií. Zesměšnil se ale předpovědí, že americký exprezident George W. Bush (64) zemře v roce 2003, a za svoji práci obdržel anticenu Bludný balvan.
  • V roce 2009 byl hospitalizován ve Vojenské nemocnici v Praze-Střešovicích a byl mu vyoperován zhoubný nádor na mozku. V následujícím roce podstupoval chemoterapie.
  • V květnu 2010 se po čtyřiceti letech manželství rozvedl se Zuzanou Baudyšovou. S ní měl syny Antonína (37), který se rovněž věnuje astrologii, a Jana (31).
  • Pouhé tři týdny po rozvodu se oženil s přítelkyní Pavlou Bradáčovou (45).
  • 24. srpna 2010 podlehl vracejícímu se mozkovému nádoru. Zemřel v přítomnosti svých nejbližších doma v Dobříši.

»Papaláši« Pithart a Kalousek - Blokovali slušné lidi!

Faleš, arogance a demonstrace moci. To byly vedlejší nepříjemné produkty včerejšího pohřbu Antonína Baudyše. Na poslední rozloučení s ním se totiž sjeli i vládní a ústavní činitelé, kteří parkovali tam, kde se nemá.

Například limuzíny ministra financí Kalouska (TOP 09) a místopředsedy Senátu Pitharta (KDU-ČSL) stály přímo před vchodem do areálu na zákazu stání. Zákaz v těchto místech přitom platí proto, aby zde mohla vozidla vyložit starší a nemohoucí cestující. Ve chvíli, kdy zde zaparkovaly »papalášské« limuzíny, to však nebylo možné a jejich šoféři, postávající u vozů, se na zákazu stání vesele bavili.

Navíc nepřeparkovali po celou dobu obřadu, ačkoliv jen pár kroků od obřadní síně je placené parkoviště. A ať už jsou jeho ceny jakékoliv, politici by si je mohli dost snadno dovolit z náhrad ve výši desítek tisíc Kč, které dostávají k platům…

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.