Smutný příběh Lenky Uličné: Dceru zbavím svéprávnosti! Nebo mi umře! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Smutný příběh Lenky Uličné: Dceru zbavím svéprávnosti! Nebo mi umře!

Lenka Uličná se o svou nemocnou dceru bojí.
Lenka Uličná se o svou nemocnou dceru bojí. (pro Aha! – Jan Ondrůj)

Vztahy mohou být zamotané. Potvrzuje to případ Moniky (18) a její matky Lenky Uličné z Prostějova. Ta se bojí o dceru a má podezření, že je v moci sekty. Dívku chce proto zbavit svéprávnosti.

Vše začalo loni v říjnu. Tehdy sedmnáctiletá Monika, která musí kvůli nemoci leucinóze dodržovat přísnou dietu a brát léky, odešla z domu k příteli Romanovi jen pár dnů poté, co byla na potratu. Hrozilo, že porod nemusí přežít dítě ani ona. „Podepsala jsem, ať jde na interrupci. Dcera mi tento krok vyčítala, ale nešlo to jinak,“ líčí roztřeseným hlasem matka.

A tehdy vypukly všechny problémy. Paní Uličná tvrdí, že je přítel Moniky v sektě a její dceru drží v bytě, kde ji znásilňuje. „Když jsem tam ale přišla s policisty, dcera říkala, že je tam dobrovolně. Musela být pod drogami,“ říká se slzami v očích matka, podle níž je dívka lehce mentálně postižená. „Nemůže se rozhodovat kvůli nedostatečnému léčení,“ vypráví matka, která se o dceru bojí natolik, že ji chce nechat zbavit svéprávnosti.

Její dcera ale vidí vše jinak. „Máma si všechno vymýšlí. Nemůže přítele vystát, je zadlužená, a tak se mstí. Chybí jí možná peníze, které dostávala díky mé nemoci,“ popsala Aha! Monika. Případ dokonce vyšetřovali i policisté, ale bez výsledku. „Dcera je mentálně na úrovni dítěte. Mohla by i zemřít, nikdo na ni nedohlíží,“ běduje Lenka Uličná.

Monika je vážně nemocná. Údajně žije s přítelem, který ji týrá.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.