Terorista z Times Square: Chtěl jsem zabít i děti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Terorista z Times Square: Chtěl jsem zabít i děti!

Faisal Shahzad
Faisal Shahzad (EPA)

V pondělí stanul před soudem Faisal Shahzad (30) – Američan pákistánského původu, který se v noci na 2. května pokusil spáchat teroristický útok na newyorské Times Square – naštěstí neúspěšně. Byl uznán vinným a hrozí mu doživotí. Z lavice obžalovaných vzkázal: „Ničeho nelituji. Chtěl jsem zabít co nejvíc lidí!“

Pro útok si vybral začátek května proto, že byl teplý jarní večer a v ulicích bylo hodně lidí. Do auta na náměstí Times Square nastražil tři podomácku vyrobené bomby, ty ale naštěstí selhaly a nevybuchly. Jinak mohly zabít stovky lidí a spoustu dalších zranit. To přesně Shahzad chtěl. A u soudu to bez ostychu přiznal. Na dotaz, jestli mu nevadilo, že na náměstí byly i děti, suše odpověděl: „Válka je válka. Ve válce umírají lidé. I ženy a děti.“ Jako důvod uvedl, že chce zastavit teror, který Spojené státy praktikují vůči muslimským zemím. Konečný rozsudek padne až 5. října.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.