Nešťastné dítě s obličejem zrůdy: Lidé se ho bojí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Nešťastné dítě s obličejem zrůdy: Lidé se ho bojí!

Dítě s maskou. Malý Xiao je pro ostatní děti zrůdou.
Dítě s maskou. Malý Xiao je pro ostatní děti zrůdou. (Profimedia.cz, ara)

Malý Xiao Huikang (1) je veselý zdravý chlapec, a přesto lidé při pohledu na něj odvracejí pohled. Jeho tvář byla deformována ještě v těle matky a po porodu připomínala obličej v masce, kterou nelze sundat. Rodiče Xiaa přesto milují a doufají, že mu chirurgický zákrok vrátí normální podobu. Problém je, že lékaři se bojí dítě v tomto věku operovat a chtějí počkat, až bude starší.

Xiao se narodil loni v březnu v čínském městě Xiangxiang. Matka Ji (24) se na miminko strašně těšila a ani fakt, že rodila o 19 dní dříve, než měla, ji neznepokojoval. „Když dítě vyšlo ven, mělo kolem obličeje omotáno něco, co vypadalo jako orgány, střeva nebo tak. Lékaři tu věc opatrně sundali a chlapec začal silně krvácet z úst,“ vzpomíná babička Liu (46), která pomáhala dceři rodit. Krvácení se podařilo zastavit, ale chlapec měl z dělohy deformovaný obličej. Je vytvarovaný do podoby masky, co zahaluje tvář až po ústa. Ji se při prvním pohledu na synka vyděsila a přiznává, že se dnes stydí za to, že se na něj nějakou dobu nemohla podívat. Nakonec ale zvítězil mateřský cit. „Dala jsem mu život, tak za něj musím bojovat,“ říká Ji.

V nemocnici v Šanghaji mohou chlapci pomoci, ale trvají na tom, že je třeba vyčkat. Náročná kosmetická operace by mohla tak malé dítě ohrozit na životě. Až povyroste a zesílí, je naděje, že si Xiao po operaci bude hrát s ostatními dětmi, aniž by v nich vzbuzoval hrůzu.

Podobně vypadal hororový Fantom opery, který pod bílou maskou skrýval znetvořenou tvář.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.