Pražská muzejní noc: Statisíce lidí v ulicích! Co všechno jste mohli vidět? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pražská muzejní noc: Statisíce lidí v ulicích! Co všechno jste mohli vidět?

Sobota, 19:00, Václavské náměstí. Tisíce lidí zavítaly v sobotu vpodvečer do staré budovy Národního muzea.
Sobota, 19:00, Václavské náměstí. Tisíce lidí zavítaly v sobotu vpodvečer do staré budovy Národního muzea.  (Aha! – Daniel Černovský, Lucie Nekolná, Mediafax)

Sobotní noc v Praze připomínala hokejové šílenství. Městem proudily davy lidí a všude panoval čilý ruch. Nezasvěcený pozorovatel musel mít pocit, že jsme dosáhli dalšího sportovního úspěchu. Skutečnost byla ale zcela jiná, místo sportovních fandů se po Praze proháněli příznivci kultury. Až do jedné ráno totiž probíhala tzv. muzejní noc.

Sedmý ročník této netradiční akce, při níž jsou muzea, galerie a památkové objekty otevřeny i přes půlnoc, hostilo o víkendu hlavní město. Možnosti navštívit zdarma 51 muzeí, galerií a dalších kulturních památek Prahy využilo přes 180 tisíc lidí. Často šlo o rodiny s malými dětmi, pro které byla nachystána řada interaktivních her. „Pražská muzejní noc byla kulturním svátkem pro návštěvníky i zúčastněné instituce,“ komentoval úspěch generální ředitel Národního muzea Michal Lukeš.

Skauti z Višňové pro Aha! Toulky Prahou jejich očima...

Až do nočních hodin brouzdala Prahou i skupinka skautů z Višňové. Během muzejní noci stačili navštívit pět míst. Nejvíce zabodovala scénka v Muzeu Policie ČR. „Moc se mi to líbilo, díky těm kostýmům jsem měl pocit, že je to skutečné,“ popisoval netradiční zážitek z muzea Lukáš. Ten nepohrdl ani možností vyzkoušet si vystavený zbrojní arzenál. „Bylo to vážně skvělé, příští rok přijedu zase,“ vykládala nadšeně Radka.

19.30 Armádní muzeum Žižkov: „Vylézt si na hlaveň tanku bylo velké lákadlo.“

21.00 Muzeum Policie ČR: „Prvorepublikový četník byl vděčným objektem našich fotoaparátů.“

22.00 Rudolfinum: „Centrální přestup a k vidění světelná projekce.“

23.00 Veletržní palác – Národní galerie: „Tady jsme si vyrobili vlastní připínací placky.“

0.30 Národní muzeum: „Tak ještě fotka s vycpaným zvířetem a můžeme domů.“

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.