Měli přijít o dům, a tak... Unesli právníka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Měli přijít o dům, a tak... Unesli právníka!

Jiří Blaž (vpravo) se synem Romanem čekají na zahájení soudního líčení.
Jiří Blaž (vpravo) se synem Romanem čekají na zahájení soudního líčení. (Aha! – Dan Černovský, Alexandr Malachovský)

Pražského advokáta spoutali, naložili ho do kufru auta a ujížděli s ním po Praze. Při honičce s policií v Bohnicích havarovali. Z místa nehody utekli. Včera čtyři obžalovaní z vydírání stanuli před obvodním soudem pro Prahu 8.

K incidentu, za nímž stojí spor o úvěr, došlo letos 12. ledna. Podle obžaloby Roman Blaž (25) a jeho otec Jiří (48) chtěli advokáta Roberta P. pověřeného vymáháním jejich dluhu 1,2 milionu korun přimět, aby pohledávku snížil na 850 tisíc korun. Proto ho ještě s Jaroslavem Filou (24) a Lukášem Svobodou (23) unesli a s pistolí v ruce mu údajně hrozili tím, že mu prostřelí koleno nebo že ho hodí do Vltavy...

Jazýček vah spravedlnosti se ale záhy začal naklánět na stranu obžalovaných. „Nejsme žádní vrazi. On ví, co dělá za prasárny, a teď mluví tyhle nesmysly,“ neudržel se včera Jiří Blaž, který má za sebou již několik infarktů. Se synem prý jen chtěli, aby s nimi někdo začal řešit situaci, do níž rodinu údajně dostala půjčkou firma »ACM«. Splátky půlmilionového úvěru posílali složenkami. Peníze se jim ale vracely. Ze společnosti s nimi nikdo nekomunikoval. Pak po nich začal vymahač Robert P. žádat sumu stále tučnější o sankce. Rodině hrozila eurodražba. „Mylně nás informovali, aby nás připravili o dům. Když jsem se ho zeptal, jestli ví, co dělá za psí kusy, řekl mi: mám to v popisu práce. Když jsem se ptal proč, odpověděl: co jste očekával?“ objasňoval Jiří Blaž. Všichni obžalovaní popřeli, že by advokátovi vyhrožovali smrtí.

Advokát Robert P.

Vůz, ve kterém čtveřice i s právníkem v lednu havarovala.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.