Dala mimino do igelitky - A odhodila ho do křoví! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Dala mimino do igelitky - A odhodila ho do křoví!

Jeden z policistů u místa, kde pejskař našel odloženou igelitku s miminkem.
Jeden z policistů u místa, kde pejskař našel odloženou igelitku s miminkem. (pro Aha! – Marek Hofman)

Šok zažil muž, který šel včera ráno venčit psa na Sídlišti nad Lužnicí v Táboře. V křoví u řeky našel igelitovou tašku. Když se podíval dovnitř, zůstal jako opařený. Uvnitř bylo živé, sotva narozené dítě, ještě s pupeční šňůrou.

Muž se včera jako každé ráno vydal na procházku se psem podél řeky Lužnice v Táboře. Čtyřnohý mazlíček ale začal náhle ve křoví na břehu štěkat. Když jeho majitel nahlédl do igelitky, kterou pes očmuchával, uviděl čerstvě narozené miminko! Muž okamžitě zalarmoval policii, která přivolala záchranku. „Chlapeček byl čerstvě narozený, mírně podchlazený, ale byl v pořádku. Po ošetření ho záchranáři převezli do dětského oddělení táborské nemocnice,“ řekl Aha! ředitel záchranky Marek Slabý.

Ženu, která nesla směrem k řece igelitku a od ní šla už bez tašky, zřejmě viděl některý z obyvatel nedalekých paneláků. Na základě svědectví a krevních stop, které vedly od křoví až k domu, ani ne za dvě hodiny matku policie našla. Jde o mladou ženu, která porodila dítě tajně, zřejmě sama doma. Podle informací Aha! má již malého postiženého syna a dceru (15). S manželem se často hádali. Teď může být obviněna z pokusu o vraždu a svévolného opuštění dítěte, hrozí jí 10 let vězení. Jestli je žena psychicky narušená, nebo v afektu řešila například svou tíživou životní situaci, není zatím jasné. Matku policisté vyslechnou až v dalších dnech. Byla hospitalizována právě kvůli porodu mimo nemocnici.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.