Tragédie na automobilových závodech: Vyjel ze silnice a zabil školačku! Odborník: Je to vina pořadatelů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tragédie na automobilových závodech: Vyjel ze silnice a zabil školačku! Odborník: Je to vina pořadatelů!

Poté, co vůz dívku srazil, otočil se na střechu.
Poté, co vůz dívku srazil, otočil se na střechu.  (Aha! – Karel Kopáč, reprofoto tn.cz, Triola Cup)

Měl to být adrenalinový závod plný skvělé podívané, nakonec ale skončil tragédií. Jedno ze závodních aut při Triola Cupu nedaleko Berouna se totiž během okamžiku proměnilo ve vraždící stroj, pod jehož koly zahynula školačka (†14). Za zbytečnou smrt údajně může pořadatel závodu!

Řidič (35) černého Nissanu 350 Z vyjel kilometr před cílem ze silnice a vletěl mezi diváky, kteří stáli na vyhrazeném místě. Dívenku, která nestihla včas uskočit, na místě zabil. Záchranáři ji oživovali více než hodinu, vše ale bylo marné.

Policie teď šetří, kde se stala chyba a kdo je za nehodu odpovědný. „K neštěstí došlo na suchém, rovném a přehledném úseku v délce 250 metrů, kdy vozidlo náhle vyjelo mimo vozovku a v zatravněném terénu pokračovalo až na místo, kde došlo ke střetu s divákem, který stál za závorou uzavírající lesní cestu. Toto místo nejevilo známky nebezpečného prostoru pro přihlížející účastníky,“ tvrdí v tiskovém prohlášení organizátoři závodu Triola Cup.

S tím ale nesouhlasí pravidelný účastník závodů do vrchu, jenž si nepřál být jmenován. Podle něj šlo o jasnou chybu organizátorů! „Tu zatáčku znám, je v horizontu. Když se nenajede dobře, auto vyletí z trati. Tohle nebyla první nehoda, co se tam stala, na té louce neměl nikdo co dělat,“ řekl pro Aha! závodník. „Auto tam jede klidně rychlostí 200 kilometrů v hodině, když vyjede ven, přeletí tu louku za 2 vteřiny, nikdo nemá šanci uskočit,“ kritizoval pořadatele.

Zničený černý nissan skončil na střeše.

Takhle vypadalo auto před nehodou.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.