Ruben (9), který zázračně přežil pád letadla - Brášku už nikdy neuvidí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Ruben (9), který zázračně přežil pád letadla - Brášku už nikdy neuvidí

 (EPA)

Celý svět o něm hovoří jako o zázračném chlapci. Nizozemskému klučinovi Rubenu van Assouwovi z Tilburgu (9) se jako jedinému podařilo přežít pád letadla nedaleko letiště v Tripolisu. Jeho rodiče Patrick (†40) a Trudy (†41), kteří na safari do JAR letěli oslavit sedmé výročí svatby, a bratr Enzo (†11) už bohužel takové štěstí neměli….

Airbus A330-200 letící z Jižní Afriky se zřítil ve středu krátce před přistáním. Na palubě bylo 70 Nizozemců, kteří se vraceli s dětmi z dovolené, a další pasažéři z Finska, Velké Británie, Belgie, Jižní Afriky a Filipín. Ruben je jedním z pouhých 14 lidí, kterým se podařilo přežít jako jediný člověk pád letadla. Utrpěl četné zlomeniny dolních končetin a podlitinu mozku. Operace, kterou provedl tým chirurgů a neurologů, trvala 4 hodiny. Nyní Ruben leží na jednotce intenzivní péče a jeho stav se změnil z kritického na stabilizovaný. Hoch zatím nedokáže pohybovat všemi končetinami. „Vůbec tomu nerozumíme. Připadám si jako ve filmu,“ řekla chlapcova babička nizozemskému listu Brabants Dagblad. Chlapce už v nemocnici navštívili jeho teta a strýc. Hned je oba poznal a usmál se na ně.

Kolem chlapcovy identity panovaly až do středečního pozdního večera zmatky. Libyjští lékaři si ale byli jistí, že jde o Nizozemce. Chlapec vykřikoval »Holandsko! Holandsko! « Ve středu pozdě večer potvrdila jeho totožnost nizozemská ministryně. Do té doby se do Libye chystaly další dvě rodiny, které doufaly, že jejich nejbližší žije.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.