Nenapravená křivda Otakara Motejla (†77) - Zabil mi tátu! A neomluvil se! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Nenapravená křivda Otakara Motejla (†77) - Zabil mi tátu! A neomluvil se!

Otakar Motejl
Otakar Motejl (pro Aha! – Marek Hofman, ČTK – Igor Šefr)

Ombudsman Otakar Motejl (†77), který v neděli náhle skonal, si do hrobu odnese prohřešek. Ačkoliv jsme ho znali jako vynikajícího odborníka, nikdo mu neodpáře, že v roce 1978 zabil v jihočeském Táboře autem člověka. A podle syna zemřelého se jeho rodině nikdy neomluvil.

Otakar Motejl, který za život zažil tři nebezpečné autonehody, tehdy jel přes Tábor ze své chalupy. Cestou srazil muže (†81), který přecházel silnici, a po nárazu vezl jeho tělo na kapotě ještě asi padesát metrů, než zastavil. Karel Buřič (73), syn tehdy sraženého muže, tvrdí, že se Motejl jeho rodině nikdy neomluvil. „Tenkrát mi volala maminka, že tátu při přecházení silnice srazilo auto, abych hned přijel,“ vzpomíná Buřič. Na místě pak našel Motejla. „To já vám srazil otce,“ byla prý tenkrát jediná slova budoucího ombudsmana. Zraněný zemřel v nemocnici a Motejla policie obvinila z ublížení na zdraví s následkem smrti. U soudu ale vše skončilo podmínkou, ze které ho osvobodila amnestie a umožnila mu zase řídit. „Motejl mého tátu srazil v den, kdy se vracel z chalupy s manželkou. Když si uvědomil, co se stalo, zastavil, a místo aby ihned zavolal sanitku, stopl si taxíka! Do něj naložil ženu, psa a poslal je do Prahy. Až pak řešil pomoc pro tátu,“ říká dnes rozhořčeně Buřič.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.