Porodila dítě a odložila ho - Chlapce pohodila ve sklepě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Porodila dítě a odložila ho - Chlapce pohodila ve sklepě!

Jaroušek nyní podstupuje kvůli novorozenecké žloutence fototerapii modrým světlem. Musí mít proto přikrytá očička.
Jaroušek nyní podstupuje kvůli novorozenecké žloutence fototerapii modrým světlem. Musí mít proto přikrytá očička. (Aha! – Karel Kopáč. Policie ČR)

Novorozeného chlapečka odložila neznámá žena v suterénu nemocnice v Hořovicích na Berounsku. Miminko objevila včera před pátou hodinou ranní uklízečka. Bylo zabalené v dekách a v batohu.

Podle mluvčího nemocnice Tomáše Šebka chlapeček váží 2,88 kg a měří 47 cm. „Je  v pořádku hospitalizovaný na novorozeneckém oddělení. Protože je úterý a svátek dnes slaví Jaroslav, dali jsme mu jméno Jaroslav Úterek,“ dodal mluvčí. Jaroušek není ohrožený na životě. „Nebyl podchlazený, nejevil známky nedonošenosti, měl správně ošetřený pupečník,“ upřesnil Šebek. Miminko bylo podle lékařů zřejmě čerstvě narozené, takže ve sklepě neleželo dlouho. Nyní je v inkubátoru a protože se u něj začínala rozvíjet novorozenecká žloutenka, naordinovali mu lékaři fototerapii modrým světlem.

Po mamince pátrají berounští policisté. Je podezřelá z trestného činu opuštění dítěte, za což jí hrozí odnětí svobody na jeden rok až pět let. „Uvítáme jakékoliv informace. Například pokud si někdo všiml ženy, která byla v poslední době těhotná a už není,“ řekla policejní mluvčí Marcela Pučelíková.

 

Ve smetí hledali miminko

Skládku odpadu v pražských Ďáblicích prohledávali od pondělního večera policisté. Na tísňovou linku totiž zavolala žena (22) a oznámila, že v neděli zabila malé dítě a odhodila ho do kontejneru. Žena ještě v noci skončila v psychiatrické léčebně v Bohnicích. Dítě ve smetí policisté neobjevili. Podle jejich mluvčí Andrey Zoulové žena zřejmě lhala. Pravděpodobně se vsadila s kamarádem. „Její chování v průběhu vyšetřování vykazovalo abstinenční příznaky, vyhrožovala sebevraždou a neustále svou výpověď měnila,“ dodala mluvčí. Žena zůstává v péči psychiatrů. Kriminalisté na případu nadále pracují.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.