Holčičku (†1,5) zakousl pes! Může za to její strýc?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Holčičku (†1,5) zakousl pes! Může za to její strýc?!

Fotografie
Fotografie (internal)

V britském městečku Crawley jižně od Londýna se v sobotu stala rodinná tragédie! Pes zakousl teprve 18měsíční holčičku! Když se neštěstí stalo, byla v kuchyni spolu se svou tříletou sestrou, matkou a babičkou. Strýc (32), kterému mastif patřil, nebyl zrovna v domě. Nikdo netuší, proč pes holčičku napadl – útok samotný nikdo neviděl.

Podle výpovědí sousedů se strýc se svými čtyřmi psy v domě vyskytoval často a dosud s nimi nebyly žádné problémy: „Je to moc milý muž, své psy miluje a pečlivě se o ně stará. On ani ta zvířata nevypadají, že by mohli někomu zkřivit vlásek. Bydlíme tu už 10 let a naše děti se psy přicházejí do styku, nikdy jim neublížili. Všichni jsme v šoku.“

Mastifové jsou všeobecně velmi krotcí, když se ale cítí ohroženi, dokážou být dost nebezpeční. Je tedy možné, že holčička psa nějakým způsobem vyprovokovala a on instinktivně zareagoval. Pokousal ji v obličeji, utrpěla další zranění v oblasti hlavy a brzy upadla do bezvědomí. Babička zavolala sanitku a děvčátko bylo okamžitě převezeno do nemocnice. Tam ale po čtvrt hodině usilovné snahy lékařů svým zraněním podlehlo. Přesné příčiny smrti holčičky určí pitva.

Policie zatkla strýce, který je podezřelý ze zavinění smrti dítěte. Pes byl zabaven a vyšetřovatelé budou nyní zkoumat jeho povahu a vychování. Jejich úkolem bude také vyhodnotit, zda je nutné nechat psa utratit.

 

 

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.