Hamburger bez housky, žhavá novinka fastfoodů - Slanina mezi dvěma řízky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hamburger bez housky, žhavá novinka fastfoodů - Slanina mezi dvěma řízky

Sendviči by se měli vyhnout nejen tlouštíci, ale i děti.
Sendviči by se měli vyhnout nejen tlouštíci, ale i děti. (KFC)

Sen všech milovníků masa se stal skutečností! Řetězec rychlého občerstvení KFC zavádí v USA novinku. V pondělí se začne ve všech provozovnách tohoto řetězce prodávat sendvič bez housky – nahradí ji kuřecí řízky! Výsledkem je hamburger Double Down – opečená slanina se sýrem a s omáčkou obložená dvěma smaženými kuřecími řízky! Dietologové ale ze sendviče příliš velkou radost nemají.

Houska je sice podle odborníků na zdravou výživu na sendvičích to nejméně zdravé, její nahrazení kuřecím řízkem ale kalorickou hodnotu výrobku nesníží. Novinka má 1228 kalorií, což je asi polovina doporučené denní dávky, která odpovídá například dvěma sendvičům Big Mac od McDonald´s. „Nový sendvič společnosti KFC přispěje k nárůstu obezity. Jeho konzumace může znamenat riziko zejména pro obézní lidi se zvýšenou hladinou cholesterolu. Ti si mohou pravidelnou konzumací tohoto jídla výrazně ublížit,“ řekl Pavel Suchánek z Fóra zdravé výživy. České restaurace prodej Double Downu zvažují. „Dozvěděli jsme se o novince před čtrnácti dny. Nyní vyhodnocujeme, jestli o ni bude zájem,“ sdělil Aha! zástupce společnosti KFC Stanislav Pekárek.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.