Lucia Ivanková málem uhořela - Zachránila kočku bez nohy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Lucia Ivanková málem uhořela - Zachránila kočku bez nohy

Lucia Ivanková ví, jak těžký je boj o život.
Lucia Ivanková ví, jak těžký je boj o život. (Aha! – Dan Černovský)

Sáhla si až na dno lidské bolesti a utrpení. Lucia Ivanková (28) vybojovala vlastní život, když před lety málem uhořela v rodinném domku. Dobře zná jeho cenu a lhostejná nezůstává ani k utrpení němých tváří. Před pár dny zachránila asi roční kočičku, která pobíhala po Mělnickém Vtelně s utrženou nohou, ze které jí čněl kus holé kosti.

„Jedna paní o ní napsala na kočičí fórum na internetu. Nevěděla si rady, tak jsme pro ni jeli,“ líčí začátek kočičího příběhu Ivanková. Kočičku ihned odvezla na své náklady k veterináři. Podle něj těžce zraněná Miška běhala po ulici asi dva týdny. Nohu jí museli amputovat až u bříška. Dostala antibiotika, léky proti bolesti. „Nejtěžší byla první noc. Miška byla nešťastná, plakala. Dostala sice léky, ale ty nejsou všemocné, nevěděla, co se s ní děje,“ vzpomíná Ivanková, která Mišku celou noc konejšila. Trápení kočičky sama prožívala. Kdysi totiž utrpěla při požáru popáleniny na 70 procentech těla a v nemocnici strávila 11 měsíců. K neštěstí se už nechce vracet. Dokáže se tak prý ale vcítit do bolesti jiného. „Když jsem Mišku druhý den převazovala, pokousala mě. Neměla jsem vztek. Chápala jsem, jak moc ji to muselo bolet. Kdybych já tenkrát v nemocnici mohla, také bych kousala,“ říká Ivanková. Miška je úžasný mazel a už se pomalu učí chodit po třech. „Je zlatá. I na veterině seděla s tou utrženou nohou a s každým se mazlila. Bylo to neuvěřitelné,“ dodává. Až se Miška uzdraví, ráda by ji umístila k hodným lidem, aby mohla do svého domu přijmout další opuštěnou kočičku. Pokud byste chtěli pomoci, najdete více informací na www.kocicinadeje.cz.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.