Pozdvižení v USA - McMeal? Spíše McBakelit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pozdvižení v USA - McMeal? Spíše McBakelit!

Fotografie
Fotografie (internal)

Na první pohled není mezi fotkami dětského menu Happy Meal společnosti McDonald´s nápadný rozdíl. Jen maso na druhé fotce trochu splasklo a žemle se zkrabatila. Zkusíte si tipnout, jaká doba od sebe oba produkty dělí? Týden? Samá voda… Je to rovný jeden rok!

Americká babička Joann Brusová, která se stará o osm vnoučat, provedla pokus. Před rokem koupila Happy Meal, který 365 dní skladovala na poličce v kuchyni. Letos v březnu koupila Happy Meal znovu. Oba výrobky vyfotila. Normální jídlo se zkazí během několika dnů a začne zapáchat. Ne tak »babiččin« Happy Meal. „Otevírala jsem nesčetněkrát okna, ale mouchy, stejně jako i ostatní hmyz, Happy Meal prostě ignorovaly,“ říká paní Brusová. Proč tomu tak je? Americký tisk tvrdí, že Happy Meal obsahuje mnoho konzervantů (až sedm v každém výrobku McDonald‘s). A proč je žemle i po roce krásně hnědá? Díky chemii, jmenovitě kyselině citronové a kyselině pyrofosforečné. „V mase nejsou žádné konzervanty, stejně jako v žemlích a hranolkách. Vše se konzervuje mrazem,“ tvrdí ale Drahomíra Jiráková z české centrály McDonald‘s.

Složení žemle: Obohacená mouka, voda, kukuřičný sirup s výrazným podílem fruktózy, kvasnice, sójový olej a hydrogenovaný sójový olej, ale i třeba sádra, síran amonný, peroxid vápníku a sodíku či vitamin C apod.
Složení hranolek: Brambory, rostlinný olej,kyselina sodná, sůl apod.
Maso: 100% hovězí.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.