Krkavčí matka z Příbramska - Nahé novorozeně odhodila do sněhu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Krkavčí matka z Příbramska - Nahé novorozeně odhodila do sněhu

Na tomto místě matka své dítě pohodila. Kriminalisté místo činu ohledávali celé odpoledne.
Na tomto místě matka své dítě pohodila. Kriminalisté místo činu ohledávali celé odpoledne. (Aha! – Alexandr Malachovský)

Krutá a bezohledná matka! Jinak se nedá nazvat žena, která včera odpoledne pohodila svou den starou holčičku do sněhu na opuštěném místě u garáží v Příbrami. Děťátko, které našel náhodný kolemjdoucí, leželo v chumelenici jen v lehké košilce a bylo silně podchlazené. Kdyby holčičku záchranáři dostali do péče o několik desítek minut později, umrzla by!

Nálezem bezbranného miminka jsou šokováni i otrlí zdravotníci. Příbramská nemocnice má totiž svůj babybox pro odložené děti, kam matka mohla anonymně své dítě odevzdat. Ona ho ale místo toho nechala ve sněhu. Holčička měřící 47 centimetrů a váží 2,80 kg. „V tuto chvíli je dítě ve stabilizovaném stavu a je postupně zahříváno tak, aby získalo správnou tělesnou teplotu a aby si ji dokázalo udržet,“ popsala mluvčí Oblastní nemocnice Příbram Monika Boušková. „Personál jí dal jméno Anděla, protože měla včera svátek a také při ní stáli její andělé,“ dodala mluvčí.

Nález vyděsil i místní obyvatelé. „Je to místo, kam nikdo nechodí, někdy se tam jen slézají partičky mladých. Nedovedu pochopit, že to někdo může udělat,“ zhrozil se jeden z nich.

Po matce včera začala pátrat policie s policejními psy. Za opuštění dítěte teď krkavčí matce hrozí až pětileté vězení.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.