Jiřímu Lábusovi je 60: Takhle stárne Rumburak... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Jiřímu Lábusovi je 60: Takhle stárne Rumburak...

2010: Jiří Lábus je stále jedním z nejžádanějších herců a zárukou zábavy. Jeho hlas patří neodmyslitelně k animovanému seriálu Simpsonovi a Marge.
2010: Jiří Lábus je stále jedním z nejžádanějších herců a zárukou zábavy. Jeho hlas patří neodmyslitelně k animovanému seriálu Simpsonovi a Marge. (Aha! – Marek Pátek, ČTK, ara)

Herec Jiří Lábus, který se proslavil zejména ve dvojici s Oldřichem Kaiserem (54) a zazářil v seriálu Arabela coby zlý čaroděj druhé kategorie Rumburak, dnes slaví šedesáté narozeniny! A prý ho z toho jímá hrůza!

 

„Nemám kvůli divadlu vůbec čas, pořád hraju. Snad koncem týdne si půjdeme sednout s přáteli, ale kam, to vám neřeknu,“ říká tajemně Lábus, kterému deník Aha! popřál prý vůbec jako první. „Jak se cítím jako šedesátník? Ani se neptejte. Je to něco příšernýho. Ne, vážně, nemám vůbec čas nad tím přemýšlet. Mám tolik práce, že ani na nějaké bilancování není čas,“ dodává s úsměvem vytížený herec.Za svou hereckou kariéru vytvořil Lábus mnoho filmových, televizních a divadelních rolí. Jeden z prvních filmů, díky kterým se zapsal do diváckého povědomí, byl Milenci v roce jedna, kde ztvárnil Honzu. Výrazně nám utkvěl coby jeden z moderátorů estrády Možná přijde i kouzelník, kromě Rumburaka si ho lidé nejčastěji spojují s postavou živočicháře Bédy z trilogie Slunce, seno...

1974: Začínajícímu Lábusovi je 24 let a trápí majora Zemana v díle Mimikry. Lábus zde zpíval legendární protestsong Mimikry.

1982: Lábusovi je 32 let. Poprvé se představuje s Oldřichem Kaiserem v pořadu Možná přijde i kouzelník.

1988: Slunce, seno a pár facek s osmatřicetiletým Lábusem coby hvězdou v plné záři dodnes láme rekordy ve sledovanosti.

1993: Lábusovi je 43 let a účinkuje v pokračování slavné Arabely.

 

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.