Ničivé zemětřesení na Haiti: Další zkáza pro karibskou zemi, kde roční plat činí 8000 Kč | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Ničivé zemětřesení na Haiti: Další zkáza pro karibskou zemi, kde roční plat činí 8000 Kč

Trosky a spoušť - Z velkých budov zbyly trosky, z těch menších nezůstalo vůbec nic. Výpadek elektřiny ponořil město do tmy. Veškeré spojení s okolním světem bylo přerušeno. Trosky ozařují četné požáry, které nemá kdo uhasit.
Trosky a spoušť - Z velkých budov zbyly trosky, z těch menších nezůstalo vůbec nic. Výpadek elektřiny ponořil město do tmy. Veškeré spojení s okolním světem bylo přerušeno. Trosky ozařují četné požáry, které nemá kdo uhasit. (ČTK, EPA)

Ničivé zemětřesení o síle 7 stupňů Richterovy stupnice zasáhlo v úterý karibské Haiti. Hlavní město Port-au-Prince leží v troskách. Pod sutinami zůstaly tisíce lidí. Pro jednu z nejchudších zemí světa, kde je průměrný roční příjem 8000 korun, jde o ránu, ze které se bude jen těžko vzpamatovávat. Lidé tu desetiletí trpí diktaturami, chudobou, zločinností i ničivými hurikány. Když se zdálo, že hůř už snad ani nemůže být, přišlo nejhorší zemětřesení v dějinách země.

Kliknutím zvětšete

Kliknutím zvětšete

Na internetu se objevilo první video z bezpečnostní kamery, která zachytila zemětřesení:

Více videí najdete na ahaonline.cz už zítra!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.