Tak cvičí sloní těhulky... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Tak cvičí sloní těhulky...

Dokonalá synchronizace během sloního tělocviku. Zleva veteránka Indra, nastávající maminy Khaing Hnin Hnin, Manari, Sayang, Califa a Farina, úplně vpravo samci Tarak a Shanti.
Dokonalá synchronizace během sloního tělocviku. Zleva veteránka Indra, nastávající maminy Khaing Hnin Hnin, Manari, Sayang, Califa a Farina, úplně vpravo samci Tarak a Shanti. (EPA)

Těhotenství dá zabrat každé nastávající matce. A nejen ženy mají svá předporodní cvičení. V zoo v německém Hanoveru mají program, který pomáhá samičkám zůstat fit.

Od dubna do listopadu letošního roku se v zoo narodí pět nových slůňat, a tak je potřeba udržovat jejich matky ve formě. Vedle denní sedmikilometrové procházky se chobotnatci oddávají i rytmickému cvičení. Jako vzor jim slouží nejstarší samice Indra, která už zná cviky z minulých let. A překvapivě se přidávají i samci, i když zatím netuší, o co přesně chovatelům jde. Ale jednou jsou členy stáda, a tak nechtějí »trhat partu«.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.