Bože, co nás to čeká?! Dva úplňky v měsíci - Stejné to bylo i před světovými válkami a krizí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Bože, co nás to čeká?! Dva úplňky v měsíci - Stejné to bylo i před světovými válkami a krizí

Fotografie
Fotografie (internal)

Taky vás včera bolela hlava, bušilo vám rychle srdce, byli jste unavení, malátní a nemohli jste spát? Není se čemu divit. Byl totiž úplněk! Ale pozor! V prosinci nás čeká ještě jeden! Na Silvestra se Měsíc znovu dostane do této fáze. Tento jev není zrovna obvyklý. Jedno je ale jisté, nevěstí nic dobrého.

..

„Včera mi až do jedenácti večer volali klienti. Chtěli vědět, proč jsou tak napjatí. Každý člověk je ale jinak citlivý. Někoho při úplňku bolí hlava a nemůže spát, jinému se naopak usíná dobře a někdo to vůbec nezaregistruje,“ tvrdí poradkyně pro astrální záležitosti a numeroložka Táťána Labovská. Jedním úplňkem tohle naše trápení ale v prosinci nekončí, přesně na Silvestra totiž přijde druhý. A astrologové mají o tomhle jevu jasno: Chystá se velký boj dobra se zlem! Včerejší úplněk byl pod dobrým vlivem Blíženců, podporuje porozumění a smírná jednání. Ale od 24. prosince přejímá moc vůbec ta nejhorší možná konstelace. Saturn, který reprezentuje dobro, a Pluto, přezdívané ničitel, tvoří napětí, které nás bude provázet počátkem nového roku. Stejná »vražedná« konstelace byla před oběma světovými válkami a před velkou hospodářskou krizí.

O Silvestru se tedy na obloze objeví druhý prosincový úplněk – tzv. modrý Měsíc. Navíc dojde mezi osmou a devátou hodinou večer k částečnému zatmění Měsíce. Lidé budou podráždění a to jen podpoří zhoubný vliv Saturnu a Pluta.

Co je »modrý Měsíc«?

Druhému úplňku v jednom měsíci se v anglicky mluvících zemí říká Blue Moon, tedy modrý Měsíc. Přikládá se mu velký magický význam a je považován za výjimečný až magický. Dokonce existuje anglické úsloví »once upon a Blue Moon«, což znamená přibližně totéž jako české »jednou za uherský rok«, tedy nepříliš často. Tenhle jev není vůbec běžný, v jednom roce bývá většinou 12 úplňků. Letos je ale všechno jinak... A kdy bude příští dvojitý úplněk v jediném měsíci? Tak na ten si budeme muset počkat až do srpna 2012...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.