Rotvajleři skalpovali chlapce (6)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Rotvajleři skalpovali chlapce (6)!

Pro zraněného chlapce okamžitě přiletěl vrtulník a lékaři začali boj o jeho život.
Pro zraněného chlapce okamžitě přiletěl vrtulník a lékaři začali boj o jeho život. (pro Aha! – Patrik Lume)

Obrovský šok včera zažila rodina malého chlapce (6) z Račic nad Trotinou na Královéhradecku. Na dítě, které bylo spolu se svou matkou na návštěvě u příbuzných, zaútočili dva rodinní rotvajleři a způsobili mu vážná zranění. Lékaři chlapce dokonce museli uvést do umělého spánku a v nemocnici bojují o jeho život.

K nešťastné události došlo včera půl hodiny před polednem na dvorku rodinného domu, kde v tu chvíli zřejmě nebyl nikdo z dospělých. Psi se na dítě, které znali, vrhli a jeden z nich ho pokousal velmi brutálně. „Chlapec měl tržné rány a zhmožděniny po celém těle včetně hlavy,“ popsal lékař záchranné služby Jiří Mašek. Útok na hlavu byl přitom tak drsný, že pes dítě v podstatě skalpoval. V době příletu vrtulníku záchranky byl chlapec při vědomí, ale podchlazený, protože na místě neštěstí ležel delší dobu. Nyní už je v umělém spánku a napojený na plicní ventilaci. „Pacient je ve velmi vážném stavu, lékaři se ho snaží stabilizovat,“ vysvětlil náměstek Fakultní nemocnice v Hradci Králové Zdeněk Tušl. Až lékaři stabilizují jeho teplotu nebo tlak, nevylučují případné operace.

Podle obyvatel obce byli psi nezvladatelní, občas majitelům utíkali a lidé se jich báli. Případ vyšetřuje policie.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.