Už brzy přijde lék na AIDS a astma! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Už brzy přijde lék na AIDS a astma!

OHIO, DUNDEE – Už brzy by mohl existovat přírodní lék, který zabrání šíření viru HIV v lidském organismu i účinný lék na kožní choroby a astma!

Dva vědecké týmy ohlásily nezávisle na sobě převratné objevy v medicíně. Podle dosavadních výsledků by už zanedlouho mohl existovat přírodní lék, který zabrání šíření viru HIV v lidském organismu, jenž způsobuje smrtelnou chorobu AIDS, i účinný lék na kožní choroby a astma!

Vědci z univerzity v americkém Ohiu objevili dosud neznámý mechanismus, jakým se lidské buňky samy brání proti viru HIV. Dva proteiny ničí DNA, které vytvořil virus HIV poté, co pronikl do lidské buňky. Vědci doufají, že díky tomuto objevu najdou nové léčebné metody, které viru znemožní, aby se v těle zabydlel a dále šířil. Profesor Richard Fishel říká: „Náš výzkum ukázal, že je možné nalézt nový lék, který umožní přirozenou obranu.“Velký objev ohlásil i mezinárodní tým britských, irských, amerických a dánských vědců, který přišel s novou, převratnou metodou v prevenci proti astma. Vědci našli v lidském těle gen, který napadá kůži a může vést k ekzémům a astmatu. Nový objev by měl přinést přelom v dosavadní léčbě.


Autor: (INT, šum)

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.