Smrt řidiče autobusu - Opilec: Dal mi pěstí a zkolaboval | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Smrt řidiče autobusu - Opilec: Dal mi pěstí a zkolaboval

Záchranáři se snaží oživit řidiče autobusu.
Záchranáři se snaží oživit řidiče autobusu. (Aha! – Václav NekvapilReprofoto tn.cz)

05:00 – Pondělní smrt řidiče pražského autobusu Petera K. (†56) není stále objasněna. Opilý cestující (29), který se s řidičem dostal do sporu, tvrdí, že to byl on, kdo se bránil útoku.

Pondělní smrt řidiče pražského autobusu Petera K. (†56) není stále objasněna. Opilý cestující (29), který se s řidičem dostal do sporu, tvrdí, že to byl on, kdo se bránil útoku.

Původní verze svědků hovořila o tom, že opilý muž během jízdy v autobusu kouřil, a když ho řidič napomenul, zaútočil na něj. Cestující však tvrdí, že si chtěl zapálit až tehdy, když z autobusu vystupoval. V ten okamžik na něj prý měl zaútočit sám řidič. „Jak šel z těch schodů dolů, tak natáhl ruku a dal mi jednu pěstí. Já jsem udělal jeden krok zpět, on tam šlápl a spadl k zemi,“ uvedl muž v rozhovoru pro tn.cz. V době, kdy ho policisté zatýkali, měl v krvi 2,5 promile alkoholu. Už tehdy vykřikoval, že ho řidič napadl. „Když je slabej na srdce, nemá řídit autobus,“ sděloval rozčilený muž policistům, zatímco mu nasazovali pouta.

Pitva zatím přesnou příčinu smrti Petera K. neobjasnila. Podle policejní mluvčí Ivy Knolové vyžadují soudní lékaři další expertizy. Pak se ukáže, zda řidič zemřel v souvislosti s potyčkou, nebo zda za tragédii mohl jeho špatný zdravotní stav. Policie případ stále šetří jako podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví.

FOTOREPORTÁŽ: Redaktor Aha! jezdil nočními spoji Prahou - Strach a napětí je cítit všude

Od jedné hodiny v noci do pěti hodin do rána jezdil redaktor Aha! nočními spoji městské hromadné dopravy v Praze. Nikdo na řidiče nehulákal, nikdo jim nevyhrožoval, nedošlo k žádné strkanici ani rvačce. Po tragédii v autobusu v Písnici je ale všude cítit napětí a strach. Řidiči nikde zbytečně dlouho nestavějí, i když se občas někdo opile motá u dveří nebo zdržuje při nastupování, nechávají ho na pokoji. Hrůzná událost, při které zemřel kolega autobusák, je ještě příliš čerstvá…

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.