Svědci přestřelky v Řeporyjích tvrdí: Detektiva zastřelil kolega! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Svědci přestřelky v Řeporyjích tvrdí: Detektiva zastřelil kolega!

V tomto pokoji hotelu U České koruny zastřelený zločinec Petr a jeho dívka spali.
V tomto pokoji hotelu U České koruny zastřelený zločinec Petr a jeho dívka spali. (Aha! – Alexandr Malachovský, Karel Kopáč)

05:00 – Policii se ještě v noci po krvavé přestřelce, při které v pražských Řeporyjích zemřel zločinec Petr (†28) a detektiv Lukáš M. (†27), přihlásili dva svědci. Milan (25) a Monika (23), kteří měli údajně sedět v autě zastřeleného zločince ve chvíli, kdy začala honička s policejními auty.

Policii se ještě v noci po krvavé přestřelce, při které v pražských Řeporyjích zemřel zločinec Petr (†28) a detektiv Lukáš M. (†27), přihlásili dva svědci. Milan (25) a Monika (23), kteří měli údajně sedět v autě zastřeleného zločince ve chvíli, kdy začala honička s policejními auty. Žena měla mít s kriminálníkem dokonce sexuální poměr. Ona i její parťák tvrdí: „Nikdo z nás tří neměl zbraň.“

To by nahrávalo verzi, že zastřeleného policistu, který byl navíc první den ve službě jako detektiv, zasáhla odražená kulka jednoho z jeho kolegů... Při vyšetřování na místě činu se navíc ani nenašla střelná zbraň zločince. „Na to abychom přesně řekli, kdo střílel, je brzy. Teprve budou zpracovány znalecké posudky. Výsledek bude asi za měsíc,“ řekla Martina Lídlová, mluvčí policejní inspekce, která se případem zabývá.

Oba svědci – muž i žena z auta utekli ve chvíli, kdy začali policisté střílet. Vůz, který zůstal po srážce s policejním autem viset ve stráni, se pronásledovaný zločinec snažil celou dobu znovu nastartovat a rozjet. To se mu ale nepodařilo. Když po něm pak začali policisté pálit, dokonce se pokusil utéct přes nedalekou zídku a přilehlé zahrady. Právě tam ho pak detektivové zastřelili.

To, že policie narazila na kriminálníka s dalšími dvěma parťáky, nebyla žádná náhoda. Policisté ho měli v hledáčku už delší dobu. Muž se totiž vyhýbal nástupu do výkonu trestu a navíc pokračoval v páchání dalších trestných činů včetně kšeftů s drogami. I proto po něm šli detektivové z protidrogového oddělení, kteří ho objevili v hotelu U České koruny. A právě tady s ním nocovala i dvojice, která se později sama přihlásila na policii.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Co ještě vypověděli svědci?
  • „Petr (zastřelený zločinec) vylezl ven, začal utíkat. Najednou padl výstřel a bylo po něm. My jsme taky utíkali.“
  • „Nikdo z nás neměl pistoli.“
  • „Utíkal a oni to do něj prali. Slyšela jsem asi osm výstřelů.“
  • „Žádné výzvy nebo výstřely do vzduchu nepadly. Prali to rovnou do auta.“
  • „Když padl ten policista, Petr seděl v autě a rozmýšlel se, co dál.“
  • „Slyšela jsem, jak se od železa něco jako odrazilo a pak jsem viděla zasaženého policajta.“
  • „Nevěděl jsem, že ten zastřelený je policajt. Byl v montérkách. Viděl jsem, jak má díru v krku.“
Sousedka zastřeleného zločince: V noci rád slavil!

Pražská čtvrť Řeporyje se nemůže vzpamatovat z přestřelky v ulicích. Na místě, kde ve středu zemřel mladý policista, hoří svíčky a vrší se květiny. Trojice, kterou pronásledoval, bydlela v hotelu U České koruny nad místní oblíbenou čínskou restaurací.

„Byli tu asi týden. Vím, že si na ně uklízečka často stěžovala, že dělají nepořádek a vyhazují věci do chodby,“ uvedl recepční hotelu. „Měli dva pokoje. Ta holka mezi nimi ale často pendlovala. Přes den byli v pohodě, ale v noci dělali trochu brajgl. Ten zastřelený po mně pořád chtěl cigarety,“ říká paní Hana, která bydlela přímo vedle povedené trojice. „Předělávají mi byt, takže jsem v hotelu. To ráno jsem šla venčit psa a najednou slyším ránu. Myslela jsem, že chlapům něco spadlo na stavbě, ale pak jsem uviděla, že tu havarovalo auto a kousek od něj leží ten policista. Běžela jsem se schovat, měla jsem strach. Ještě jsem slyšela, jak ten, co ho pak zastřelili, volal »Moniko, Moniko«,“ vzpomíná žena. V hotelu pak dopoledne policie prý zadržela další dívku, která přišla již zastřeleného Petra navštívit a o střelbě vůbec nevěděla. „Nevím o koho šlo, ale tvrdila, že je to kamarádka.“

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.