Smraďoch se vrací! Z trabanta bude elektromobil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Smraďoch se vrací! Z trabanta bude elektromobil

Fotografie
Fotografie (internal)

FRANKFURT/PRAHA – Už ne jako zapáchající vozítko z duroplastu, nýbrž jako ekologický městský elektromobil. Taková budoucnost čeká podle představitelů německé firmy Indikar automobil připomínající legendární Trabant 601. Veřejnosti se má prototyp představit v polovině září na světovém autosalonu v německém Frankfurtu.

Už ne jako zapáchající vozítko z duroplastu, nýbrž jako ekologický městský elektromobil. Taková budoucnost čeká podle představitelů německé firmy Indikar automobil připomínající legendární Trabant 601. Veřejnosti se má prototyp představit v polovině září na světovém autosalonu v německém Frankfurtu.

S myšlenkou obnovení výroby přišla právě před dvěma lety na stejném místě německá firma Herpa, výrobce modelů. Tehdy vystavovala maketu. Podle jejích představ měl být budoucí trabant víceméně luxusním vozítkem v ceně přes milion korun. Pohánět ho měl motor z BMW. Od nápadu však Herpa po čase upustila a prodala projekt firmě Indikar, která se zabývá výrobou prototypů.

Podle její představy bude nový trabant pětidveřový hatchback sloužící jako druhé auto do rodiny. I díky solárním panelům na střeše, které vyrobí část elektřiny nutné pro provoz, bude mít dojezd 250 kilometrů na jedno nabití akumulátorů. Pokud se najde výrobce, mohly by nové trabanty začít sjíždět z výrobních pásů za tři roky. Cena by se měla pohybovat kolem 250 tisíc korun.

14.8.2009

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.