Zemřela Sestra Kennedyho! Měla rakovinu mozku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zemřela Sestra Kennedyho! Měla rakovinu mozku

Fotografie
Fotografie (internal)

15.05 – Sestra bývalého amerického prezidenta Johna Kennedyho Eunice Kennedyová Shriverová dnes v americkém Bostonu zemřela. Bylo jí 88 let, trpěla rakovinou mozku.

15.05 – Sestra bývalého amerického prezidenta Johna Kennedyho Eunice Kennedyová Shriverová dnes v americkém Bostonu zemřela. Bylo jí 88 let, trpěla rakovinou mozku.

Před deseti dny byla Kennedyová Shriverová hospitalizována v kritickém stavu. Její dnešní úmrtí oznámila americká média s odvoláním na prohlášení rodiny.

Sestra zavražděného Johna Fitzheralda Kennedyho se prakticky celý svůj život věnovala obraně práv mentálně postižených. Coby členka jedné z nejprominentnějších amerických politických rodin 20. století se proslavila na sklonku 60. let, kdy založila program speciálních olympiád pro mentálně postižené a uvedla tak v život myšlenku sportování jako prostředku rozvoje osobnosti a integrace lidí s mentálním postižením.

Eunice byla matkou Marie Shriverové, která se stala manželkou bývalého herce a současného kalifornského guvernéra Arnolda Schwarzeneggera.

Z devíti bratrů a sester Johna Kennedyho po smrti Eunice zůstaly na světě pouze Jean, narozená v roce 1928, a benjamínek celého klanu, dnes sedmasedmdesátiletý Edward "Ted" Kennedy. Ten se léčí z rakoviny mozku a stále si ponechává místo senátora za Demokratickou stranu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.