Hřebeček Diego - Na svět se hrnul 12 minut! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Hřebeček Diego - Na svět se hrnul 12 minut!

Kobylka nejprve vytlačí část vaku, který praskne. Pak se z něj vylije plodová voda.
Kobylka nejprve vytlačí část vaku, který praskne. Pak se z něj vylije plodová voda. (pro Aha! – Zuzana Poláková)

KŘIŽANY – Velkou radost zažívají v koňském domově důchodců v Křižanech na Liberecku. Zasloužilé kobylce se tam narodil hřebeček Diego. Na svět spěchal rychle, celý porod trval jen dvanáct minut!

Velkou radost zažívají v koňském domově důchodců v Křižanech na Liberecku. Zasloužilé kobylce se tam narodil hřebeček Diego. Na svět spěchal rychle, celý porod trval jen dvanáct minut!

V útulku pro staré a vysloužilé koně Rolinka se chovatelce Zuzaně Polákové daří odchovávat i mladá hříbata. Jedním z narozených hříbat je i hřebeček Diego. „U porodu bývám, ráda si kobyly pro jistotu hlídám. Vždycky mi buší srdce napětím víc než jim. Obvykle jde vše dobře a někdy pomáhám kobyle tím, že hříbě chytnu za přední nožky a na dva tahy je malý venku,“ popisuje chovatelka Zuzana Poláková. Čerstvě narozený koník se obvykle velmi rychle postaví na všechny čtyři a hned hledá mámino mléko. „Není potřeba se o něj nějak složitě starat. Silná pupeční šňůra se sama přetrhne a pak se jen vydezinfikuje. Do 24 hodin se koník naočkuje,“ dodala chovatelka.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.