Rozkol kvůli Brožové? Paroubek říká ne! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Rozkol kvůli Brožové? Paroubek říká ne!

Kateřina Brožová s Jiřím Paroubkem.
Kateřina Brožová s Jiřím Paroubkem.

PRAHA (ših) – Úterní sestavování teplické kandidátky ČSSD do podzimních voleb skončilo vítězstvím herečky Kateřiny Brožové, která se stala jedničkou na okresní kandidátce. Hned za ní se umístil hokejista Jiří Šlégr.


Oba dva kandidáty prosazoval předseda strany Jiří Paroubek, proti však byli především starší členové teplických sociálních demokratů. „Z 80 delegátů bylo 50 hlasů pro paní Brožovou,“ pochvaloval si včera deníku Aha! Paroubek. „Rozkol strany kvůli paní Brožové je jen výmysl v hlavách novinářů,“ zdůraznil Paroubek.

Optimismus předsedy sociálních demokratů však nesdílí politolog Jan Kubáček. Podle něj kandidatura herečky stranu ve volbách spíš poškodí. „Brožová bude pravděpodobně kandidovat proti chomutovské primátorce Řápkové,“ řekl včera deníku Aha! Kubáček s tím, že s touto soupeřkou nemá herečka ve volbách šanci. Zároveň uvedl, že někteří sociální demokraté mohou kvůli Brožové bojkotovat předvolební kampaň.


Foto Aha! – Alexandr Malachovský

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.