Tornádo v Česku! Tohle peklo se brzy vrátí... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tornádo v Česku! Tohle peklo se brzy vrátí...

Miroslavu Prokešovi z Albrechtic přenesla vichřice dvoutunový mobilní dům vzduchem asi o patnáct metrů dál.
Miroslavu Prokešovi z Albrechtic přenesla vichřice dvoutunový mobilní dům vzduchem asi o patnáct metrů dál. (pro Aha! – Michaela Slámová, ČTK/Ožana Jaroslav, ČTK/Němec Zdeněk, ČTK/Volfík René)

PRAHA – Tornádo! Přesně to v pátek večer zpustošilo Albrechtice na Karvinsku. Lidé viděli černý vír, který ničil ploty a zdemoloval karavan. A pozor! Krupobití a vichřice, která se v pátek večer a v sobotu nad ránem prohnala republikou, se dnes může vrátit!

Sice v mírnější podobě, ale i tak se očekávají bouřky s vydatnými srážkami – zejména v západních Čechách.

Krupobití a vichřice způsobila řadu problémů na železnici a pocuchala elektrické vedení. Železničáři likvidovali následky polomů ještě během včerejška. Na trati Stará Paka – Jaroměř byly stromy popadané v délce asi 500 metrů! Největší problémy byly na trati PrahaBeroun, kde rychlík narazil do spadlého stromu a začal hořet. Nikomu ze 148 cestujících se naštěstí nic nestalo. O něco méně štěstí měli energetici, kterým zůstaly stovky domácností na severu Moravy ještě včera bez proudu.

Zatímco v sobotu byla na většině území vysoká kupovitá oblačnost, dnes se situace změní. „Očekáváme více oblačnosti i srážek. V jižních Čechách to budou srážky vytrvalé na západě pak i bouřky,“ potvrdil Aha! meteorolog s tím, že teploty by se měly pohybovat mezi 18 a 22 °C.

Začátkem pracovního týdne ale zasvítí slunce. Pondělní a úterní odpolední teploty se zastaví až na 28 °C! Pak se ale počasí opět zkazí! „Ochlazení očekáváme v noci z úterý na středu. To by se teploty měly zastavit na 14 až 18 °C,“ řekl meteorolog. Změna teplot bude doprovázena bouřkovou aktivitou. Druhá polovina týdne pak bude ve znamení polojasné oblohy a pozvolného oteplování. O víkendu by už zase mělo být pěkně s teplotami mezi 21 až 25 °C.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.