Výzva šéfredaktora Aha! předsedovi Evropského parlamentu - Snižte si platy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Výzva šéfredaktora Aha! předsedovi Evropského parlamentu - Snižte si platy!

Předsedou Evropského parlamentu je Hans-Gert Pöttering (63)
Předsedou Evropského parlamentu je Hans-Gert Pöttering (63)

PRAHA – Evropa úpí pod ekonomickou krizí! Podniky krachují, lidé přicházejí o práci. Některých Evropanů se to ale netýká! Ptáte se, kterých? Těch, kteří sedí v Evropském parlamentu a rozhodují o osudech celé Unie. Ano europoslanci, mezi kterými je i 24 Čechů, berou skutečně nekřesťanské peníze!

Evropa úpí pod ekonomickou krizí! Podniky krachují, lidé přicházejí o práci. Některých Evropanů se to ale netýká! Ptáte se, kterých? Těch, kteří sedí v Evropském parlamentu a rozhodují o osudech celé Unie. Ano europoslanci, mezi kterými je i 24 Čechů, berou skutečně nekřesťanské peníze! Od června bude řadový europoslanec brát i s náhradami v přepočtu kolem 483 tisíc Kč měsíčně. Přijde vám to nemorální? Nám také! Deník Aha! se proto rozhodl sjednotit nejvýznamnější evropské deníky, aby společnými silami přinutily politiky z Evropského parlamentu ke snížení platů...

Hans-Gert Pöttering
Předseda Evropského parlamentu

Vážený pane předsedo Evropského parlamentu,
obracím se na Vás v souvislosti s působením Evropského parlamentu jako sboru, který by měl jít příkladem všem obyvatelům členských států Evropské unie.
Celý civilizovaný svět v této době bojuje s obrovskou hospodářskou krizí. Vlády jednotlivých zemí, soukromé podniky, ale především téměř všichni lidé hledají úsporná opatření, snaží se nalézt zdroje financí, šetří v podstatě na všem, na čem ušetřit lze.
Jako červený hadr na býka pak na obyvatele Evropské unie působí navyšování platů a dalších výhod poslanců Evropského parlamentu. V této chvíli se průměrný měsíční příjem jednoho poslance rovná průměrnému příjmu obyvatele České republiky za celý rok! Vážený pane předsedo, obracím se na Vás, jako na autoritu, která má možnost navrhnout svým kolegům, aby alespoň po dobu hospodářské krize nedošlo k navýšení příjmů a naopak byly tyto příjmy pokráceny na výši odpovídající dnešní době.
Zároveň tento dopis rozesílám šéfredaktorům předních evropských deníků s výzvou, aby poprvé v historii moderní Evropy média spojila své síly, a za pomoci mediálního tlaku donutila poslance svých zemí v Evropském parlamentu k hlasování pro snížení těchto výdajů.

S úctou a vírou, že Evropský parlament je institucí rozumných, nikoliv hloupých

František Nachtigall
Šéfredaktor deníku Aha!

Šéfredaktor deníku Aha! František Nachtigall adresoval předsedovi Evropského parlamentu veřejnou výzvu, kterou uveřejňujeme výše. Náš list, který čte denně v průměru zhruba 400 tisíc lidí z celé České republiky a částečně i sousedního Slovenska, v ní apeluje na evropské poslance, aby šli v této pro všechny těžké ekonomické době příkladem všem obyvatelům členských států EU a odsouhlasili si snížení svých platů a dalších výhod na úroveň odpovídající současné situaci.

S žádostí o spojenectví se pak šéfredaktor Aha! obrátil i na kolegy, šéfy nejčtenějších deníků Evropy. „Obracím se na Vás, jako na představitele nejčtenějšího deníku ve Vaší zemi, s touto žádostí – pokud Vám naše výzva připadne rozumná, zkusme se spojit a prostřednictvím tlaku milionů našich čtenářů přimět naše společné evropské zákonodárce ke gestu solidarity a dobré vůle. Právě nyní je ta nejlepší šance, jak politiky v Bruselu ke změně přimět. Blíží se totiž červnové volby do Evropského parlamentu, což je tradičně čas, kdy politici přání svých voličů vnímají nejcitlivěji a nejpozorněji.“

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.