Jak žije premiérJan Fischer? Bydlí v paneláku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Jak žije premiérJan Fischer? Bydlí v paneláku!

Jan Fischer
Jan Fischer (Aha! – Alexandr Malachovský, Martin Přibyl)

PRAHA – Jak si žije nový premiér Jan Fischer (58)? Hodně skromně! I když už jako šéf statistického úřadu (ČSÚ) byl jedním z nejlépe placených státních úředníků s platem 142 200 Kč, bydlí v bytě v paneláku na Barrandově. K tomu vlastní už jenom chaloupku v Týnci nad Sázavou, která by potřebovala opravit.


...a má chalupu na spadnutí!

Podle sousedů má dokonce venku suchý záchod.

Sousedi Fischera vidí jako bezkonfliktního a příjemného člověka. Že by nám vládl pan Perfektní a Skromný? „Pan Fischer sem s rodinou jezdí dvacet let, je to příjemný člověk. Teď jsem ho tady ale dlouho neviděla,“ řekla Aha! paní Králíková z Týnce nad Sázavou, kde má Fischer chalupu. Na pana premiéra nedala dopustit. Stejně tak další sousedé. Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteI když se před lety Fischer potkával v nedaleké Bystřici na pivu v hospodě se současným prezidentem Klausem, v Týnci ho v místní krčmě nikdy neviděli.

„Asi má přísnou manželku a ta ho nepouští,“ směje se jeden ze sousedů. Vypadá to, že v soukromém životě má Fischer vše v pořádku, škraloupy ale má jeho šéfování ČSÚ. Když Nejvyšší kontrolní úřad kontroloval jeho úřad v letech 2004 a 2005, zjistilo se, že zakázky za 46 milionů Kč ČSÚ přiděloval, aniž vypsal výběrová řízení – to vyžaduje zákon. Další problém měl před 3 lety. Kliknutím zvětšeteZaměstnankyně ho obvinila, že ji nutil, aby nekontrolovala práci podřízeného, dříve Fischerova spolužáka. Ten publikoval data s chybami. Žena dostala výpověď, u soudu ale spor vyhrála. Někdo kritizuje i Fischerovo členství v KSČ, kde byl v letech 1980 až 1989.

Co jste o něm možná nevěděli...

● Má celkem šest dětí – z toho tři vyženil. Fischerův nejstarší syn Jakub (30) je od února 2006 proděkanem Fakulty informatiky a statistiky VŠE, dcera Kateřina (28) pracuje ve firmě Scio a syn Jan (19) studuje.
● Je podruhé ženatý – se současnou manželkou Danou (60) se seznámil v ČSÚ v roce 1984, dělala mu sekretářku.
● Manželka Dana před 11 lety přišla kvůli rakovině o levou ledvinu, od roku 2001 je v invalidním důchodu. V roce 1971 porodila chlapečka, který jí zemřel ve dvou měsících.
● Bez tlumočníka se prý domluví anglicky, němčinu a francouzštinu ovládá částečně.
● Jeho hlavní vášní jsou kavárny a knihy.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.