Dal si vinnou klobásu... Skončil s otravou!

PRAHA – Na tuhle večeři hned tak nezapomene! Jiří Baier z Prahy dostal chuť na vinnou klobásu z prodejny Albert, kterou připravil sobě i manželce k večeři. Několik hodin po konzumaci klobásy ale poznal, že něco není v pořádku. On i manželka dostali velké křeče do břicha, chtělo se jim zvracet a manželce dokonce tuhly svaly.
Na tuhle večeři hned tak nezapomene! Jiří Baier z Prahy dostal chuť na vinnou klobásu z prodejny Albert, kterou připravil sobě i manželce k večeři. Několik hodin po konzumaci klobásy ale poznal, že něco není v pořádku. On i manželka dostali velké křeče do břicha, chtělo se jim zvracet a manželce dokonce tuhly svaly.
Pan Baier, který je navíc soudní znalec potravin, byl nepříjemnou otravou z masa pocházejícího z Polska překvapen. „Klobásu už jsme si v minulosti kupovali a byla vynikající. Tahle měla dva dny do konce doby trvanlivosti, ale už při tepelné úpravě se mi zdálo, že něco není v pořádku. Nadměrně pěnila a bylo v ní hodně vody,“ popsal Baier, který případ předal i policii. Ta dále podezřelý výrobek postoupila Státní zemědělské a potravinářské inspekci.
Na stížnost svého zákazníka reagovala i společnost Ahold, pod kterou prodejna spadá. „Výrobek jsme okamžitě stáhli z prodeje a poslali na detailní analýzu. Než budeme mít hodnocení, nebudeme ho prodávat,“ vysvětlil mluvčí společnosti Libor Kytýr.