Drsné hádky ve Sněmovně - Zaorálek vypnul Langera! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Drsné hádky ve Sněmovně - Zaorálek vypnul Langera!

Lubomír Zaorálek a Ivan Langer
Lubomír Zaorálek a Ivan Langer (Aha! – Alexandr Malachovský)

PRAHA – Po úterním pádu vlády by se dala atmosféra ve Sněmovně krájet! Včerejší schůze musela být kvůli hádkám dokonce na dvě hodiny přerušena! Drsně se do sebe pustili Ivan Langer (ODS) s Lubomírem Zaorálkem a Davidem Rathem (ČSSD). Jak hádka probíhala?

Ministr vnitra na Ratha: „Hoďte na toho blázna síť!“

Po úterním pádu vlády by se dala atmosféra ve Sněmovně krájet! Včerejší schůze musela být kvůli hádkám dokonce na dvě hodiny přerušena! Drsně se do sebe pustili Ivan Langer (ODS) s Lubomírem Zaorálkem a Davidem Rathem (ČSSD). Jak hádka probíhala?

Rath:
„Žijeme ne v zemi, kde tajné služby slouží občanům, ale kde tajné služby slouží vládní moci. Mirkovi Topolánkovi a panu Langrovi! K jejich hrám, k jejich zastrašování.“

Langer:
„Ono by se na jeho (Rathova) slova dalo reagovat jednoduše: hoďte na toho blázna síť.“

Zaorálek:
„Pane ministře, já bych vás rád požádal, abyste nenapadal takovýmto nevhodným způsobem jednoho z poslanců.“

Langer:
„Co jste dělal, pane předsedající, v uplynulých minutách?“

Zaorálek:
„Pane ministře, jestli máte co říci, tak to řekněte, jestli chcete napadat kohokoliv nebo mě, tak si sedněte raději!“ (Poslanci ODS buší do lavic a křičí. Potlesk z řad ČSSD.)

Langer:
„Kde jste byl při projevu mého předřečníka? Jak jste upozorňoval toho předřečníka, aby neurážel své politické protivníky!“

Zaorálek:
„Naposledy vás žádám, abyste mluvil k předmětu, který je obsahem tohoto bodu. Váš předřečník k němu mluvil celou dobu.“

Langer:
„Je vidět, že když oranžová s rudou splyne, vzniká z toho zvláštní způsob řízení schůze. (Bušení do lavic z řad ČSSD, vřava v sále.) Nicméně znovu mohu říci, že by se na vystoupení mého předřečníka dalo reagovat slovy »Hoďte na toho blázna síť«. Ale já to neudělám. Protože reakce na blázna, sprosťáka, hlupáka...“ (Zaorálek vypnul Langerovi mikrofon.)

Zaorálek:
„Já bych byl rád, aby se pan ministr posadil do lavice. Nebudu jako řídící poslouchat urážky poslanců mezi sebou a z vašich úst je nechci slyšet! Pane ministře, žádám vás, abyste se posadil do lavice! (Potlesk z řad ČSSD.) Přerušuji jednání Sněmovny na patnáct minut.“

Šéf poslanců ODS Tluchoř:
„Pane místopředsedo, jistě vzhledem k vašemu předcházejícímu vystoupení chápete, že neříkám vážený pane místopředsedo. Žádám vás o dvě hodiny přestávky na jednání poslaneckého klubu ODS. Považuji vaše jednání, kdy jste zde křičel na ministra vnitra, rozhazoval rukama a následně ho vypnul při jeho proslovu, přičemž standardně naprosto necháváte bez odezvy urážky a sprosťárny ze strany například pana poslance Ratha. Jistě chápete, že je o čem jednat.“ (Potlesk z řad ODS.)

Rath (po přestávce):
„Vyhrožuje se tady opozičnímu poslanci, že se na něj má hodit síť a že se snad má internovat do psychiatrické léčebny. Víte, kdo tyto metody před vámi užíval? Josif Vissarionovič Stalin!“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.