Zabijácký student z Německa: Den předem varoval na internetu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Zabijácký student z Německa: Den předem varoval na internetu!

Tim Kretschmer (17), který včera chladnokrevně zabil v Německu patnáct lidí, o svém hrůzném činu psal den před vražděním v diskusi na internetu!


"Mám už toho dost. Je to pořád to samé. Všichni se mi smějí, nikdo nevidí můj potenciál," napsal Tim Kretschmer v noci před činem v on-line diskusi pod jménem LOLi, "Myslím to vážně. Mám zbraně a ráno půjdu do mé dřívější školy a uspořádám pořádný večírek. Poslouchej, zítra o mě uslyšíš. Pamatuj si jméno místa: Winnenden."

Včera ráno opravdu vyrazil do své bývalé školy. Chladnokrevně a mlčky zabil osm studentek, studenta a tři učitelky. Na útěku pak zavraždil pracovníka místní kliniky. Zastavil projíždějící auto a i s řidičem ho unesl.

Ve čtyřicet kilometrů vzdáleném Wendlingenu rukojmí propustil. Policie ho poté objevila, nehodlal se však vzdát a začala přestřelka. Při ní zemřeli dva kolemjdoucí a dva policisté utrpěli těžká zranění. Zemřel i Kretschmer, dosud však není stoprocentně jisté, zda ho zabila policejní kulka nebo sám obrátil zbraň proti sobě.

Policisté našli v Kretschmerově domě patnáct zbraní, všechny patří jeho otci, který je člen střeleckého klubu.

Bývalý student školy Albertville byl prý nenápadný, přátelský a patřil mezi průměrné žáky. Střílel ale rád ze vzduchových pušek a hrál na počítači hry, v nichž se hodně zabíjelo. Měl také zálibu v hororech, vlastnil jich tisíce. Od loňského roku se léčil s depresemi. V léčbě měl pokračovat na klinice ve Winnendenu, ale v září ji přerušil.


12.3.2009


Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.