Toto jsou nejlepší piva roku 2009! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Toto jsou nejlepší piva roku 2009!

 (: ara)

BRNO – V jihomoravské metropoli se vyhlašovalo pivo roku a už jsou známé výsledky! Prestižní ocenění Zlatý pohár Pivex 2009 získalo v hlavní kategorii ležáků trochu překvapivě pivo Březňák.

●Březňák ležák světlý
●Velkopopovický kozel
●Zubr Free

Soutěže se účastnilo osmnáct tuzemských pivovarů se čtyřiceti značkami. Ve dvoukolové anonymní degustaci pod dohledem notáře odborníci hodnotili chuť piva, jeho plnost, vůni, říz, hořkost i další chuťové vlastnosti či jiné příznaky, např. barevnost, jasnost a podobně. Byly také provedeny laboratorní rozbory a senzorická hodnocení Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského.

Porotci si obecně pochvalovali kvalitu všech piv a shodli se na tom, že v ČR se nevyrábí pivo, které by bylo vyloženě špatné.

Za vítěze v hlavní soutěžní kategorii pak odborná porota zvolila méně známý produkt pivovaru Velké Březno. „Tento výrobek je opravdu znám zejména v severních Čechách, kde je ho také největší odbyt, ale lahvové je k dostání po celé České republice,“ uvedl Jiří Daněk, obchodní ředitel společnosti, která pivovar ve Velkém Březně vlastní.

Jasné vítězství si v kategorii výčepních piv odnesl Velkopopovický kozel, přerovský Zubr zase kraloval na poli piv nealkoholických.

Světlý ležák

  1. Březňák ležák světlý, Pivovar Velké Březno
  2. Radegast premium, Pivovar Nošovice
  3. Starobrno medium, Pivovar Starobrno

Výčepní ležák světlý

  1. Velkopopovický kozel, Pivovar Velké Popovice
  2. Zubr Gold, Pivovar Přerov
  3. Krušovický Mušketýr, Pivovar Krušovice

Nealkoholické pivo

  1. Zubr Free, Pivovar Přerov
  2. Radegast Birell, Pivovar Nošovice
  3. Starobrno Fríí, Pivovar Starobrno
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.