Regina Rázlová: Z Bohnic na smrt? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Regina Rázlová: Z Bohnic na smrt?

 (: ara)

Herečku Reginu Rázlovou (61) dnes propustili z psychiatrické léčebny v Bohnicích. Strávila tam celkem tři týdny. Do léčebny pro ni přijel její životní partner, scénograf Jindřich Santar (85).

Herečka Regina Rázlová skončila na psychiatrii v pražských Bohnicích poté, co pro ni do vily ve Strančicích v Praze - východ přijela policejní eskorta. „Měli papír, mluvili o nařízení soudu. Prý se odmítla před rokem podrobit psychologickým testům, tak ji teď zavřou na čas do Bohnic," vysvětloval Blesku Santar „Ty psychologické testy ale trvaly jeden jediný den. Opravdu nevím, proč ji tam nakonec věznili celé tři neděle."

Ztráta kariéry, vězení a vrozený sklon k depresi, to vše přivedlo hvězdu seriálů Třicet případů majora Zemana a Nejmladší z rodu Hamrů až na samé dno. Uvažovala i o sebevraždě. Regina už se deset let potýká s obviněním z vytunelování prestižní společnosti Skloexport. Už před léty jí diagnostikovali roztroušenou sklerózu. Ta ji také zachránila před vězením, které jí hrozilo.

„Ta nemoc se už nedá vyléčit. Člověk se může už jen udržovat při životě. Kvůli tomu, jak s Reginou posledních deset let zacházejí, je to s ní horší a horší," domnívá se Santar. „Třikrát denně polyká hrst nejrůznějších prášků, které jí lékaři pravidelně obměňují. Minimálně jednou ročně je také předvolána před komisi, která posuzuje její zdravotní stav. Je to naprosto zbytečné, protože výsledek je vždycky stejný - je těžce nemocná."

Ve vězení herečka strávila celkem 11 měsíců. Tam ale propadla velkým depresím a propukla u ní roztroušená skleróza. „Herečka ve mně umřela ve chvíli, kdy jsem si musela ve vězeňské cele dva na dva metry chránit holý život,“ nechala se tenkrát slyšet. U Evropského soudu pro lidská práva nakonec vysoudila odškodnění za zbytečné průtahy při řízení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.