Brutální pedofilní vrah Jakuba Šimánka (†9) včera dostal doživotí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Brutální pedofilní vrah Jakuba Šimánka (†9) včera dostal doživotí

Vrah nejvyšší trest přijal.
Vrah nejvyšší trest přijal. (Aha! – Mária Rušinová)

HR. KRÁLOVÉ – Případ zrůdné vraždy Jakuba Šimánka (†9) se včera u hradeckého soudu uzavřel. Vrah – Slovák Antonín Novák (43) – dostal doživotí. Při čtení odůvodnění rozsudku se i zkušený soudce Petr Mráka rozplakal a musel přerušit jednání.

Soudce tři dny poslouchal ty hrůzy, pak vynesl rozsudek a ROZPLAKAL SE!

Případ zrůdné vraždy Jakuba Šimánka (†9) se včera u hradeckého soudu uzavřel. Vrah – Slovák Antonín Novák (43) – dostal doživotí. Při čtení odůvodnění rozsudku se i zkušený soudce Petr Mráka rozplakal a musel přerušit jednání...

Soud s bestiálním vrahem, který začal ve středu, byl pro všechny zúčastněné vyčerpávající. Zvlášť poté, co v úterý zhlédli video, na kterém Novák chlapce znásilňuje a přitom ho nutí, aby mu vyznával lásku. Soudce Petr Mráka dokonce přerušil odůvodnění rozsudku ve chvíli, kdy mluvil o Jakoubkovi, který si nevinně hrál v parku, když si ho Novák vyhlédl. „Houpal se na houpačce, dloubal klacíkem do kaluží, jako každého chlapce ho lákala voda… Promiňte... Opusťte, prosím, soudní síň,“ přerušil soudce řeč se slzami v očích a s hlavou v dlaních.

Po krátké pauze jednání pokračovalo. Otec zavražděného chlapce Hynek Blaško celou dobu upřeně sledoval muže, který ho připravil o syna. „Chtěl jsem mu pohlédnout do očí, ale nešlo to. Stále se díval do země,“ řekl Blaško.

Soudce zdůraznil, že využil všechny možnosti, které mu zákon umožňuje, aby se Novák nikdy nedostal ven. Doba strávená ve věznici se zvýšenou ostrahou se nezapočítává do let, která musí Novák za mřížemi odsedět, aby mohl požádat o podmínečné propuštění. A i kdyby se mu podařilo dostat se z vězení, skončí v detenčním ústavu. Zároveň bude vyhoštěn z České republiky a trest si odpyká na Slovensku. „Udělal jsem všechno pro to, aby se Antonín Novák už nikdy v žádném parku nepotkal s jakýmkoliv chlapcem,“ uzavřel soudce.

Novák loni 4. května nalákal Jakuba Šimánka na počítačové hry k sobě na ubytovnu. Tam ho brutálně znásilnil. Ze strachu z prozrazení ho pak uškrtil, jeho tělíčko ukryl pod listím kousek za Havlíčkovým Brodem. Proti doživotnímu rozsudku se Novák rozhodl neodvolat. Státní zástupkyně si ponechala lhůtu na rozmyšlenou.

Tolik bolesti a slz... Tenhle případ je prokletý

Tenhle případ je snad prokletý. Neplatí tu žádná pravidla, nikdo se nechová, jak by se čekalo. Emoce, které krutá smrt malého Jakoubka (†9) vyvolává, jsou velmi silné. Jakubova maminka byla odhodlána vrahovi svého syna vyškrábat oči, první Novákův obhájce odstoupil, druhý se netajil tím, že by klientovi napařil trest smrti, kdyby to šlo. Na každém z aktérů se tenhle hrůzný případ silně podepsal...

Hana Šimánková (†52) – Jakubova matka
Od chvíle, kdy se dozvěděla o smrti syna a kdy zjistila, kdo je jeho vrahem, se upínala jen k soudu. Toužila zločinci pohlédnout do očí. Jenže soudu se nedočkala – 25. ledna ji bratr našel mrtvou, otrávenou plynem v jejím bytě v Havlíčkově Brodě.

Oldřich Vaněk – Novákův obhájce č. 1
První obhájce Antonína Nováka. Těsně před zahájením procesu ze zdravotních důvodů z obhajoby vraha odstoupil. Zákulisní informace ale hovoří jinak – Vaněk odmítl hájit někoho, kdo se vlastně hájit nedá... V tomhle případě zkrátka neexistují polehčující okolnosti.

Jaroslav Fori – Novákův obhájce č. 2
Bývalý soudce, kterému byla Novákova obhajoba přidělena po Vaňkovi. Už první den procesu šokoval: „Kdyby existoval trest smrti, tak ho Novák dostane.“ Po tomhle výroku, který by z úst obhájce nikdo neočekával, už nikoho nepřekvapilo, že naopak státní zástupkyně si podle svých slov nebyla zpočátku jistá, jestli bude vůbec žádat výjimečný trest. No, zkrátka Kocourkov...

Petr Mráka – soudce
Po celou dobu procesu byl profesionální, objektivní, kladl přesné a trefné otázky. Nakonec se ukázalo, že i soudce je přece jen hlavně člověk. Když došlo na čtení rozsudku, nedokázal Mráka zakrýt slzy, které mu do očí vehnal strašlivý a dojemný příběh nevinného dítěte, které zemřelo rukou chladnokrevného vraha.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.