Sbírka na facku Davidu Rathovi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Sbírka na facku Davidu Rathovi!

Rath na koláži, která se objevila na Facebooku.
Rath na koláži, která se objevila na Facebooku. (: ara)

PRAHA – Uživatelé internetové sítě Facebook.com založili pozoruhodnou skupinu. »Facka Rathovi stojí 100 000 – složme se!

Pojďme mu dát přes hubu!« je název spolku, který je reakcí na rozhodnutí pražského vrchního soudu. Ten rozhodl, že Miroslav Macek za pohlavek Davidu Rathovi na stomatologickém sněmu musí zaplatit odškodnění 100 tisíc korun.

Těžko říct, kolik z členů skupiny na Facebooku to myslí vážně, jisté je, že se k akci včera hlásilo už přes 3500 lidí, což by mohly být dvě třetiny dospělých obyvatel Rathova bydliště Hostivice...

Jiné sdružení – Memorandum – Ratha fackovat nechce, jen vyjádřilo solidaritu s Mackem. A to taktéž formou sbírky – příspěvků na zaplacení stotisícové pokuty. Neomlouvají tím prý Mackovo chování, ale upozorňují na upadající kulturu české politiky. Podle předsedy sdružení Miroslava Křížka byla facka menší prohřešek než Rathovy výroky o hitlerovském řešení krize.

Slavná facka Rathovi

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.